Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De ruwe minnaar

Recensie van:

Cymrion serie:

Het volledige, meeslepende en steamy liefdesverhaal van Isolda, een onwettige koningsdochter, en de twee gevaarlijkste mannen die ze ooit heeft ontmoet.

Deel 2

De ruwe minnaar

Verloofd met de vijand

Auteurs: Rosemary Hart & Victoria Flora

Rosemary Hart:

is een Nederlandse auteur die spannende en edgey romance schrijft. Contemporary of fantasy, bittersweet en nachtzwart.

In het echte leven rent ze regelmatig achter haar twee katten of haar peuter aan. Ze houdt van thee, koekjes, wandelen en series kijken.

Rosemary was stiekem altijd van mening dat de damsel in distress eigenlijk niet per se gered hoefde te worden. Haar liefde voor dark romance was dus al geboren voordat ze wist wat dark romance was!  Ze vindt het dan ook fantastisch om haar guilty pleasures nu met haar lezers te mogen delen. Happy reading! :)

Wijze van lezen:

Recensie-exemplaar ontvangen van Rosemary Hart in ruil voor mijn recensie.

Uitgeverij: Rosemary Hart Books

Genre: dark romance

Cover en flaptekst:

Een man met lange bruine haren kijkt me intens duister aan. Naast hem links een man met blonde haren en rechts een blonde vrouw. Wie zijn zij? De cover is prachtig en maakt me nieuwsgierig.

De flaptekst vind ik meeslepend en boeiend.

Quote:

Hoofdstuk 7

Een gedeelte

Hij zweeg lang en somber. ‘Zou je gelukkig kunnen zijn in dit huwelijk?’

‘Vader, luister naar me.’ Ze greep zijn beide handen beet. ‘Als u een andere manier weet om Cymrion van de oorlog te redden, moet u het doen. Maar alleen als u me kunt zweren dat u een andere uitweg ziet. Als u dat niet kunt...’ Ze keek hem recht aan. ‘Laat mij dan deze vrede sluiten.’

Zijn ogen werden vochtig. ‘Ik weet niet of er nog een andere manier is om hem tot bedaren te brengen. Maar betekent dat dat ik je moet opgeven? Mijn laatste kind?’

‘U weet dat ik ons land altijd zal koesteren en beschermen,’ zei ze rustig.

Hij trok zijn hand terug en knikte langzaam. ‘Dan moet ik hem aanbieden om met je te trouwen.’ Plotseling veranderde zijn trieste uitdrukking in een harde grimas. ‘Maar wees gerust, kind, want als hij een koninklijke dochter van Cymrion kwaad doet, hoef je slechts één woord te spreken, en dan zal ik hem laten doden. Ik zal je ellende niet tolereren. Je zult trouwen met een prins en ik zal eisen dat hij je als een koningin behandelt.’

Isolda slaagde erin om te glimlachen. ‘Daar reken ik op, vader. Kom.’ Ze kwam overeind. ‘Laten we gaan. En kijk er dan maar net zo streng bij als nu.’

Het verhaal:

Prinses Isolda wordt gevangengehouden door de buitenlandse prins en zijn gevaarlijke boezemvriend. Om oorlog te voorkomen heeft ze maar één keuze: een huwelijk met de man die beloofd heeft haar maagdelijkheid te sparen, maar die verder álles met haar wil doen…

Mijn leesbeleving:

De auteur weet ook in dit deel mijn aandacht vast te houden. Er ontstaat nog meer dialoog tussen de personages. Eerst schoorvoetend en met grote tegenzin. Maar meer en meer verdiepend en geïnteresseerd in elkaars wereld en gebruiken. Het ontdekken van alles wat voor de een wit is en de andere zwart is.

Een kiezen tussen twee kwaden; een alles vernietigende oorlog of alles overheersende vrede enkel door ja of nee te antwoorden. Kies je voor je eigen wrok, verdriet en boosheid of ga je met hart en ziel voor de wereld waarin je groot gebracht werd? De schrijfstijl is nog steeds beeldend waardoor deze ook meeslepend is. Vele gebeurtenissen doen je adem stokken door de rauwe wreedheid. Weer andere doen je met je wenkbrauwen fronsen.

Maar als je er net als Isolda langzamerhand aan gewend geraakt bent is het bewonderingswaardig en fascinerend deze driehoek van intens liefhebben. Ikzelf juich alle vormen van verbondenheid tussen mensen toe. Ongeacht welke geaardheid of verbintenis tussen welke sekse dan ook. Laat iedereen in zijn of haar waarde. Knap dat de auteur hier aandacht aan besteed. Het geeft gelijkgestemden erkenning, hoop en troost.

Ook de liefde tussen een dochter en haar vader is emotioneel mooi in beeld gebracht en raakte me. Of de psychologische oorlogsvoering in een menselijke psyche en de daaruit voortkomend vreselijk gedrag. Veroorzaakt door opgedane trauma’s in de jeugd. Meedogenloze hersenspoeling door een ouder om iemands zelfvertrouwen te breken. En iemands eigen levensvisie te vertroebelen door tradities van generatie op generatie met volharding aan te houden.

Wederom een intens en boeiend verhaal. Soms op het randje maar dan wordt daar op interessante wijze over gediscussieerd totdat er een compromis komt.

De plot benam me de adem. Snel verder lezen in deel 3.

Mijn mening:

Ik geef 5 sterren.

De personages gaan nog meer een ontwikkeling door. De ketenen worden losser gelaten. De aanvankelijke vijandigheid wordt losgelaten. Schoorvoetend maar het grotere belang overheerst.

Vurige passie afgewisseld met spanning en nagelbijtende gebeurtenissen. Nog meer kennismaking met een taal die ik veelal herkende doordat ik Zweeds kan verstaan, lezen en spreken. Noors en Deens kan ik lezen. Voor mij als talenfan prachtig.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van JNKingmaPostmaBoekenpearls76

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?