Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De sage van Siliah

Recensie van:

De sage van Siliah

Gelijkgeborene

Deel 1

Vertellingen van Negen Verenigde Rijken

Auteur:

Mirjam Boers (1981) is geboren en getogen in Rotterdam en leeft al vijfentwintig jaar met de ziekte CRPS. In De sage van Siliah beschrijft ze de kracht van onvoorwaardelijke vriendschap, doorzettingsvermogen en het volgen van je hart. Dankzij de bijbehorende muziek op Spotify lezen haar boeken als een televisieserie en geven ze je een onvergetelijke leeservaring. De sage van Siliah is onderdeel van de serie ‘Vertellingen van Negen Verenigde Rijken’, waarvan eerder De sage van Aya: Regentes en Grootheerser verschenen. Beide sages zijn los van elkaar te lezen.

Wijze van lezen:

Recensie-exemplaar E-book ontvangen voor deelname aan de blogtour van de auteur in ruil voor mijn recensie en deelname.

Uitgeverij: Boekscout

Genre: fantasy

Cover en flaptekst:

Een vrouw met lange haren op de rug gezien. Wie is zij?

De flaptekst is indrukwekkend en nieuwsgierig makend.

Mooie tekst:

Soms kruisen paden exact op het juiste moment.’ Siliah Bertrand

Het verhaal:

De sage van Siliah neemt je mee naar het ontstaan van de Negen Verenigde Rijken. Een tijd, waarin dorpen vechten voor hun bestaan, stadhouders met harde hand regeren en ambachtslieden op klaarlichte dag verdwijnen. Na de ontvoering van haar ouders weet Siliah Bertrand een Otheaanse luitenant te overtuigen haar als kleermaakster mee te nemen op reddingsmissie. Samen met haar gelijkgeboren broer Lionèl begint ze aan een reis die de geschiedenis van het rijk zal gaan bepalen.

‘Gelijkgeborene’ speelt zich 342 zomers voor De sage van Aya af en beschrijft de opkomst van aartsvader Arsya. Vergezeld door dappere wachters, berekenende stropers en uitbundige troubadours beseft Siliah dat slechts één een naderende oorlog tussen stropers en stadhouders kan voorkomen: de alom gevreesde zwaardvechter van Amarénia.

Mijn leesbeleving:

Net als in haar vorige twee boeken is Mirjam Boers erin geslaagd mij met een beeldende en filmische schrijfstijl te betoveren. Vanaf het eerste moment dat ik kennismaakte met Siliah sloot ik haar in mijn hart. Wat een krachtige en onverzettelijke vrouw. Namen van personen en steden vormden een gefluisterde herinnering aan de andere twee boeken.

Naast de overeenkomst met een sterke vrouw in de hoofdrol zijn er uiteraard ook verschillen. Toch is de strijd voor rechtvaardigheid hetzelfde. Mensen die ongevraagd de macht willen hebben. Die menen alles en iedereen te moeten bezitten. Die zich verrijken over de ruggen van willoze mensen.

Hoopgevend dat er dan toch een grote groep mensen zich verenigen. Door verschillen in achtergrond te overbruggen. De vele verschillende namen van plaatsen en mensen deed me eerst duizelen. Maar dat was snel voorbij. Het voelde alsof ik samen met Silliah op haar paard over de vlakten galoppeerde. Ik was overal bij.

De auteur bezit de gave om de personages levensecht tot leven te wekken. Ik kon me daardoor uitstekend in hen verplaatsen. Dit had ik het sterkste bij Siliah. Tijdens het lezen voelde het alsof ik een met haar werd. Niet altijd gemakkelijk. Want sommige gebeurtenissen waren rauw, gruwelijk en hartverscheurend. Die grepen zich diep in mijn psyche en lijf vast.

De opbloeiende, vurige en vlammende liefde tussen een mysterieuze virtuoos met wapens en een dame met een ijzeren wil en de kracht om mensen te verenigen om op te staan tegen onrecht vond ik prachtig. De personages ontwikkelen zich tijdens dit verhaal. Dat is mooi gedaan.

De plot schreeuwt om een vervolg. Hopelijk volgt na duisternis weer het licht.

Mijn mening:

Ik geef 5 sterren

Mirjam Boers is er opnieuw in geslaagd een schitterend verhaal te schrijven.

Een indrukwekkend, meeslepend, rauw, gruwelijk, heroïsch, liefdevol en episch verhaal.

Was Aya al onvergetelijk ook Siliah heeft dat effect op mij.

De QR codes die nu kunt scannen laten je het verhaal nog intenser beleven als je naar de muziek luistert via Spotify.

 

Reageer op deze recensie

Meer recensies van JNKingmaPostmaBoekenpearls76

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?