Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Ik vind je wel

Recensie van:

Ik vind je wel

Een toevallige ontmoeting kan een leven voorgoed veranderen.

Auteur:

Valerie Vaes

Bron: www.bookstamel.com

In een interview dat Melanie van Bookstamel met haar had stelt Valerie zichzelf voor:

Hoi allemaal! Ik ben Valerie, midden twintig en een absolute veellezer! Ik woon in België en ben al enkele jaren boekenblogger en bookstagrammer. In het dagelijkse leven doe ik veel dingen die niet met lezen te maken hebben, maar daarnaast werk ik ondertussen ook voor een uitgeverij, spannend!

Wijze van lezen:

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Hamley Books in ruil voor mijn recensie.

Buddy read met Wijna Wagenaar zij leest eerst de feelgood Ik vind je wel geschreven door Valerie Vaes en daarna de thriller van Sandra J. Paul die ik eerst ga lezen.

Uitgeverij: Hamley Books

Genre: feelgood

Cover en flaptekst:

De cover vind ik mooi qua kleurencombinatie. Ik zie een roodharige vrouw met een hoed op. Ze trekt een arm achter haar aan. Gaan ze straks genieten van het uitzicht vanaf de rots?

Een spannende en indrukwekkende flaptekst.

Mooie tekst:

Als je voor me staat

Smelten mijn gedachten, denk ik niet meer na

Als je voor me staat

Kan de hele wereld wachten

Als je voor me staat-Jaap Resema

Het verhaal:

Wordt een toevallige ontmoeting een feelgood- of een thriller scenario?

Isabelle haast zich op een warme zomerochtend naar haar werk. Ze is eigenlijk al te laat en wanneer haar wagen ook nog eens een lekke band blijkt te hebben, besluit ze dat de dag niet erger kan worden. Isabelle kan gewoonweg niet te laat komen, want haar vervelende manager heeft het al op haar gemunt. Tot overmaat van ramp zijn de pechdiensten dankzij het slechte bereik van haar verouderde telefoon niet bereikbaar. Daar staat ze dan. Tot een barmhartige Samaritaan stopt en voorstelt om haar band te wisselen.

Isabelle twijfelt. Want tegenwoordig doet niemand zomaar iets voor een ander, toch?

Eindigt deze "toevallige" ontmoeting met Marco in een 'en ze leefden nog lang en gelukkig'-scenario? Of komt de hulp van de voorbijganger helemaal niet zo toevallig?

In deze feelgood editie van Ik vind je wel leidt de ontmoeting tussen Isabelle en Marco naar onverwachte romantische gebeurtenissen. Eindigt hun verhaal romantisch?

Ik vind je wel is een uniek concept dat je niet mag missen!

Twee e-boeken, één titel, hetzelfde eerste hoofdstuk en twee compleet uiteenlopende verhalen met verschillende afloop, geschreven door twee auteurs.

Wil je ook graag de psychologische spanning van Sandra J. Paul ontdekken? Lees dan zeker ook Ik vind je wel, de spannende versie van dit verhaal, verkrijgbaar bij je favoriete e-boekhandel.

Mijn leesbeleving:

Wat mij enorm aansprak was dat Valerie geen zoetsappige feelgood heeft geschreven. Echt verdiepend en continu boeiend. De personages hebben dezelfde namen. Fascinerend hoe je ze nu nog beter en op een andere manier leert kennen. Ik was aangenaam verrast.

De gedachtegang van Isabella vind ik net als in het verhaal van Sandra geweldig. De personages zijn gedetailleerd uitgewerkt. Ik leerde hen goed kennen qua gedrag en karakter.

De diverse dialogen tussen de personages is realistisch en maakt duidelijke ontwikkeling door. Eerst is Isabella afwachtend en angstig. Later herpakt zij zich met behulp van familie en een lieve collega Lotte. Al zou ik haar werk enkel volhouden door de empathie van Lotte. Met zo’n baas die het venijn in haar hele lijf heeft zitten. Zo denigrerend en oneerlijk doet. Petje af voor Isabella.

De zoektocht naar de mysterieuze barmhartige Samaritaan is ontzettend mooi gedaan. Als er dan hulp uit onverwachte hoek komt en Cupido daadwerkelijk raak schiet is de plot hartverwarmend mooi.

Mijn mening:

Ik geef 5 sterren.

Nog niet eerder las ik een verhaal van Valerie Vaes. De samenwerking die zij met Sandra J. Paul gedaan heeft voor dit verhaal vond ik meer dan geslaagd.

Dit verhaal bevat spanning, mysterie, een heuse puzzeltocht waar je als lezer aan meedoet. En waardoor je geboeid door blijft lezen. De schrijfstijl is beeldend. Het taalgebruik is prettig. De korte hoofdstukken maken het verhaal fijn leesbaar.

De personages zijn gedetailleerd uitgewerkt. Tijdens het lezen voelde het voor mij dat ik naast hen stond.

In de toekomst lees ik graag meer van Valerie Vaes.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van JNKingmaPostmaBoekenpearls76

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.