Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Openbaring

Recensie van:

Openbaring

Auteurs:

Jeroen Windmeijer

Tjarko Evenboer

Deel 1 Ryevaar

Wijze van lezen:

Luisterboek via BookBeat.

Voorlezer:

Erik van Welzen

Hij leest rustig en goed de woorden uitsprekend voor. Nergens wordt het saai. Hij geeft de interessante teksten meer cachet. Hij geeft de spanning en de meedogenloze gedeelten nog meer indruk mee. Zijn stem doet de personages nog meer leven.

Uitgeverij: Xander

Genre: thriller

Cover:

Bij het kijken naar deze afbeelding word ik licht in mijn hoofd en heb ik het idee op te stijgen en door de lucht te zweven. Alsof ik naar beneden kijk op de aarde, kijkend wat er allemaal gebeurd.

Indrukwekkend en fascinerend.

Mooie tekst:

I ain’t afraid of your Jesus

I’m afraid of what you do in the name of your God

The Klezmatics – I ain’t afraid

Het verhaal:

Een meedogenloze huurmoordenaar op weg om mensen het zwijgen op te leggen. Religieus Antropoloog Simon Ryevaar uit Leiden stuit op intrigerende ontdekkingen. Nova le Temps is journalist bezig om de onderste steen boven te halen in een sekte.

Mijn luisterbeleving:

De proloog benam me al gelijk de adem. Vanaf daar volgen de gebeurtenissen elkaar in razendsnel tempo op.

De afwisselingen in personages, tijd en plaats is uiterst secuur gedaan. Dit verhaal bevat vele leerzame en historische thematiek. Ongelooflijk interessant hoe de auteurs dit naar voren brengen in dit boek. Alsof ik zelf overal bij was zo beeldend was het geschreven en verteld.

De hoeveelheid aan religieuze historie kan saai worden maar dat gebeurt allerminst. Ik vond alles zo nieuwsgierig makend en interessant. Bij de rauwe, hartverscheurende meedogenloosheid van mensen die meenden te moeten bepalen over leven en dood moest ik vaak geëmotioneerd even slikken.

Je leert tijdens het luisteren ook om zelf je mening te vormen over religie, de bijbel en geloven. Wat is de betekenis achter de woorden die in de bijbel geschreven zijn. Vanuit welk perspectief zijn ze ontstaan en waarom? Dat fascineerde en interesseerde mij enorm tijdens het lezen.

De thematiek rond religieuze sekten deed mij denken aan het non-fictie boek van Frank Krake: “Hannelore, het meisje uit de sekte”. Je leest het met open mond van verbazing, afschuw, boosheid maar toch blijf je geïnteresseerd door lezen. De verhaallijnen zijn perfect verweven met die van het segment thriller.

De woorden komen zeer intens binnen. Ze kruipen in je hoofd en blijven daar. Visualiseren van het verhaal gaat uitstekend. Alles wordt filmisch gepresenteerd. Alsof je er zelf middenin zit. De spanning en dreiging lopen op. Het grijpt je bij de keel en tegelijkertijd puzzel je mee naar het grote waarom.

De plot dreunt binnen en laat je in verbijstering achter.

Het verlangen naar deel 2 is gewekt.

Mijn mening:

Ik geef 5 sterren.

Een geloofwaardig opgebouwd verhaal. Afwisseling in tijd, plaats en personages geloofwaardig en uiterst fascinerend. Gedetailleerd uitgewerkte personages die je gedurende het verhaal goed leert kennen qua verleden en heden, karakter en gedrag. De diverse dialoog tussen de personages is messcherp.

Doordat ik het boek luisterde kwam alles nog intenser binnen. Ik ervoer het zoals je naar een film kijkt alsof je in het verhaal aanwezig bent. Je emoties worden uit ten treure beroerd. De verhaallijnen verweven moeiteloos met elkaar. De plot is verbijsterend. Alles komt samen in een explosieve finale.

Ik kijk uit naar een deel 2. Ik hoop opeer avonturen met Simon, Nova en Annabel.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van JNKingmaPostmaBoekenpearls76

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.