Advertentie

In dit tweede boek van De verhalen van Auruco kom je als lezer meer te weten over de achtergrond van Thorgdar. Hij woonde in de buurt van Vatthar. De broers Dorvin en Edilion zijn intussen in Eryndol, waar Sedran wordt begraven. De groep vrienden wil iets doen tegen de tovenaar Felkon, maar daarvoor is het nodig dat de koning wordt gestraft vanwege zijn verraad. De koning doet er namelijk niets tegen dat de macht van Felkon steeds groter wordt en hij meer en meer steden verovert. Om Auruco te redden van de ondergang is het nodig dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen en dat alle leiders zich verenigen. Dat zal niet meevallen.
Ze reizen naar een goede vriend van hun oom, Telleon Zilverader, die in Argentum woont. Hij zal hen helpen om via het gerechtshof de koning te verstoten, maar daar heeft hij wel iets voor nodig.
De groep wordt opgesplitst. Elisia en Skjald reizen naar de hoofdstad Ciriarth en moeten veel moeite doen om iets te stelen uit het archief van de stad. Intussen is er een vergadering van de Heiligen die besluiten de Sterfelijken te gaan helpen. Vatthar wordt aangevallen door de monsters van Felkon en het wordt steeds moeilijker om daar iets tegen te beginnen. Er is weer een nieuw soort monster bijgekomen dat heel gevaarlijk is. Bovendien blijkt dat de familie Witogen zich aan de zijde van de tovenaar heeft geschaard. Dorvin komt er in zijn dromen achter dat zijn ouders nog moeten leven, maar er is iets vreselijk mis met hen en ze worden tegen hun wil gevangen gehouden
Zo zijn er nog een aantal elementen in het verhaal, waaruit blijkt dat de wereld van Auruco in verval is en vraag je je als lezer af of het ooit nog wel goed af zal kunnen lopen voor de gebroeders Staarhart.
Op verschillende plaatsen in de wereld komt het tot een treffen tussen goed en kwaad. Er gebeuren afschuwelijke dingen. Levens worden opgeofferd, vrienden worden gevangen genomen, vijanden worden bevochten en worden gedood. Dat gaat niet zonder wroeging en het laat zijn sporen achter.
Gelukkig zijn er ook een paar lichtpuntjes in het verhaal zoals de opbloeiende romances tussen sommige leden uit de groep en oom Wargan die weer bij zijn geizn terugkomt.
Dorvin en Edilion groeien in hun kracht, Edilion leert zijn magie te gebruiken. Dorvin leert zich beter te beheersen en verantwoordign te nemen.
Toch ziet het er voor de toekomst heel slecht uit. De Epiloog van dit boek is weer gruwelijk en voorspelt weinig goeds. Felkon heeft weer een nieuw soort spreuk ontdekt waarmee hij nog meer kwaad kan doen. Hoe zal het in het volgende deel aflopen? Vinden Dorvin en Edilion hun ouders terug? Komt de belofte van de Baluwe Zwaan uit? Er belooft nog heel wat te gebeuren. Ik ben benieuwd hoe dit verhaal tot een goed einde komen kan voor Auruco.

Reacties op: Een koninklijk verraad

9
Een koninklijk verraad - Sebastiaan Koen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker