Advertentie

' Dood van een maestro ' is de eerste misdaadroman van Donna Leon rond de Venetiaanse speurder Guido Brunetti.
De eerste van wat een mooie reeks zal worden.

Tijdens pauze van de opvoering van La Traviata wordt de dirigent, Helmut Wellauer, dood in zijn kleedkamer gevonden, blijkbaar vergiftigd met cyaankali.
Hij is één van de meest gerenommeerde dirigenten op dat ogenblik, maar ook iemand met vele vijanden en met een aantal vragen rond zijn verleden. Brunetti tracht meer inzicht te krijgen in de wereld van Wellauer. Dat doet hij in eerste instantie door gesprekken met de onmiddellijke omgeving van Wellauer: zijn veel jongere echtgenote Alexandra en de sopraan Flavia Petrelli met haar Amerikaanse vriendin.
Uiteindelijk lijkt de oplossing verrassend en onthult een onthutsende waarheid over de ware aard van de dirigent .

' Dood van een maestro'' heeft al alles wat de boeken van Donna Leon rond haar speurder Guido Brunetti interessant en boeiend om lezen maakt.
Een politie commissaris die levensecht neergezet wordt, die geduldig tracht achter de waarheid te komen door contact en gesprekken met de voornaamste protagonisten. Zo tracht hij hun drijfveren te doorgronden en vallen de verschillende puzzelstukken in mekaar tot - ook hier - een verrassende waarheid
Dat brengt mee dat de karakters bij Donna Leon mooi zijn uitgewerkt tot levensechte figuren met hun mooie, maar ook mindere fraaie kanten.
Doorheen de vele gesprekken krijgen we hier een sterk beeld van de leefwereld en de tragiek van de drie vrouwelijke hoofdfiguren in deze roman.
Maar ergens is ook Venetië een hoofdfiguur. Donna Leon weet die stad mooi en sfeervol te vatten., in dit geval een veelal koude en mistige stad.

Reacties op: Mooie psychologische misdaadroman

68
Dood van een maestro - Donna Leon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker