Advertentie

"Episode 2" is het tweede deel dat Pieter Aspe onder de reeks "Van In Episode" wil schrijven. Bedoeling is dat het een reeks van tien wordt.

Van In wordt benaderd door Karel om het volgens hem verdacht overlijden van zijn grootvader in een rusthuis te onderzoeken. Dan is er Rein Claeys van Europol, die de populaire leider van een groene partij verdenkt van malafide praktijken. Daarbij komen ze op het spoor van een schatrijke vastgoedmakelaar, die tevens een hoofdrol blijkt te spelen in een drugssyndicaat en die in de groene dromen een weg ziet om zijn gelden wit te wassen.

Genoeg stof dus voor veel speurwerk met de nodige verwikkelingen.
Zoals steeds bij Pieter Aspe leidt dit tot een vlot geschreven en gemakkelijk leesbaar verhaal.
Tegelijkertijd wordt het ook vaak 'teveel van hetzelfde'. Steeds opnieuw de café-bezoeken met de onvermijdelijke Omer, de verleidelijke momenten van Van In met zijn collega Rein, de bezoeken aan nachtclubs,...
De karakteruitwerking blijft aan de oppervlakte en veelal herleidt tot vrij stereotiepe figuren. De hypocriete en machtsbeluste voorzitter van een groene partij, een corrupte advocaat, een vastgoedmakelaar die hen allen manipuleert.....
Je vliegt zo door het boek, maar het blijft niet echt hangen of je op één of andere manier verrassen.

Waar het de bedoeling is dat er tien delen van deze reeks verschijnen, kan men enkel hopen dat Pieter Aspe in de volgende delen wat meer verrassing en vernieuwing brengt.

Reacties op: Teveel van hetzelfde

38
Van In Episode 2 - Pieter Aspe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker