Advertentie
    Joyce Remmerswaal VIP Club

Met het predicaat ’Beste Scandinavische thriller’ van 2018 verscheen De zilverweg op de Nederlandse markt. De Zweedse Stina Jackson, al jaren woonachtig in Denver, Colorado, heeft volgende de jury van de Glazen sleutel ‘een duister en hypnotiserend boek geschreven over het leven aan de rand van het bestaan’. De thriller is al aan vijfentwintig landen verkocht.

Lelle is compleet wanhopig op zoek naar zijn drie jaar geleden verdwenen dochter zeventienjarige Lina. Hij zette haar af bij een bushalte aan De Zilverweg en sindsdien is zij spoorloos verdwenen. Ze is nooit in de bus gestapt en ieder spoor ontbreekt. De politie heeft de zoektocht opgegeven, maar Lelle gaat tot het uiterste.

De desolate, sinistere en gespannen sfeer in het boek is heel sterk aanwezig en geeft je als lezer net als Lelle een onrustig gevoel. Zijn verwarring en onnavolgbare gedrag versterken dit. Dit is één van de sterkste punten van De Zilverweg. Je voelt de kilte en het gevoel dat er iets dat nog veel heftiger is staat te gebeuren. De spanning in het verhaal neemt heel geleidelijk toe en speelt met de psyche van de personages. Naast de verhaallijn van Lelle, wordt er ook een andere interessante verhaallijn van het meisje Meja geïntroduceerd. Met haar toevoeging plant Stina Jackson een suggestie in het hoofd van de lezer en speelt dan als het ware met de lezer. Beide verhaallijnen versterken elkaar en voeden je nieuwsgierigheid om steeds sneller verder te gaan lezen.

De schrijfstijl van Stina Jackson is vlot en dynamisch, ze switcht makkelijk tussen de verhaallijnen en weet je aandacht vrijwel altijd vast te houden. De hoofdstukken zijn kort maar niet resulteert niet per se in vaart in het verhaal. Heel subtiel heeft ze het plot opgebouwd en kleine lijntjes uitgezet naar de ontknoping. Er is veel aandacht voor de personages.

De zilverweg is een interessante thriller met intrigerend personages die het verhaal versterken. De thema`s in het verhaal zijn heftig en blijven je nog wel even bij na het lezen. Stina Jackson heeft een origineel boek geschreven waar de sfeer en setting ijzersterk zijn.

Reacties op: Desolate, sinistere en gespannen sfeer

74
De zilverweg - Stina Jackson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker