Advertentie

Derk Visser is geboren in 1959 en woont met zijn gezin op het Friese platteland. Derk is pas laat begonnen met schrijven, zijn eerste boek schreef hij op 47-jarige leeftijd. Zijn jeugdromans spelen zich eigenlijk altijd af aan de rand van de samenleving, zo ook Drama Queen dat uitgeven werd door Gottmer. Het boek valt onmiddellijk op door zijn kleurrijke cover en nodigt uit tot het lezen van de korte inhoud. En wanneer je dat gedaan hebt wil je de rest van het boek ook lezen.
In Drama Queen leer je Angel kennen. Een tienermeisje dat samen met haar mama opgroeit in een ruige achterbuurt. Angel heeft allesbehalve een gemakkelijke jeugd, haar vader heeft ze nooit gekend, haar moeder werkt als stripteaseuse waardoor ze vaak van huis is en haar opa is alcoholverslaafd. Hierdoor laat Angel moeilijk mensen toe in haar leven en gedraagt ze zich als een stoer zelfzeker meisje. Tot ze op een dag Kayleigh leert kennen. Kayleigh komt in het appartementsblok naast Angel wonen. Het klikt wel tussen hen en ongemerkt maakt Kayleigh iets los bij Angel dat ze nog nooit eerder gevoeld heeft. Maar op een dag is Kayleigh verdwenen.
Het boek bestaat uit 3 delen, Angel als 12 jarige, daarna verspringt het verhaal naar 13 jarige leeftijd en als laatste naar 15 jaar. Ieder deel is door de korte hoofdstukken en de gemakkelijke schrijftaal heel vlot te lezen, wat dit een ideaal boek maakt voor de jeugdige lezers maar ook voor volwassenen die houden van gemakkelijk te lezen boeken met toch wel serieuze onderwerpen of voor mensen met probleemjongeren werken.
Door het gebruik van humor worden de zware thema’s die aan bod komen zoals drank- en medicijngebruik, prostitutie, homosexualiteit, achtergestelde buurten en tienerzwangerschap een beetje afgevlakt, maar waarbij het toch nog binnenkomt en je met de verschillende personages meeleeft.
Wat ook heel mooi is om te lezen is hoe liefde als rode draad door het boek loopt want ook al gaat het tussen Angel en haar moeder niet altijd even goed, doorheen het hele boek voel hun liefde voor elkaar. Maar ook de liefde van Angel voor haar opa is heel mooi om te lezen, hoe ze hem ondanks zijn drankmisbruik toch blijft steunen.
Dit alles maakt dat ik dit boek met heel veel plezier gelezen heb en het zeker kan aanraden aan jongeren om er een boekbespreking over te maken in school.

Reacties op: Leuk boek voor zowel jeugd als volwassenen

72
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker