Advertentie

Of ze het nu wil of niet, Sofie heeft al sinds haar veertiende diepe gevoelens voor Jelle. Maar hij zag haar alleen als het zusje van zijn beste vriend Nate én had een reputatie hoog te houden. Deze playboy dook namelijk jaar na jaar het bed in met de één na de ander. En keer op keer brak dat haar hart. Tot zes jaar geleden, toen viel zijn oog na al die jaren eindelijk op Sofie. Een hartstochtelijke nacht volgde, maar opnieuw was het Sofie die daarna aan het kortste eind trok. Hij liet immers niets meer van zich horen, omdat hij in Frankrijk al bleek samen te wonen. Sindsdien heeft Sofie het echt gehad met Jelle. Ze doet er al jaren alles aan om hem te ontlopen totdat het onvermijdelijke volgt. Jaren later komen ze elkaar eerst tegen op een begrafenis en daarna in een skiresort in Frankrijk, waar Jelle skilessen geeft. Maar waar zij hem het liefst wil ontlopen, blijft hij achter haar aanlopen. En dan raken ze ingesneeuwd in het skihutje... Kunnen de twee hun verschillen opzij zetten en eens echt eerlijk zijn over hun gevoelens naar elkaar of durft Sofie deze stap niet meer te zetten?

Mijn mening
‘Leven met een leugen’ van Wendy Brokers bracht zowel een lach als een traan op mijn gezicht. Door de diepe gesprekken die de hoofdpersonages Sofie en Jelle met elkaar voeren als ze zijn ingesneeuwd in een skihutje in Frankrijk, komen er dingen uit het verleden naar boven die ontzettend emotioneel zijn. Ik heb zoiets gelukkig nog nooit meegemaakt, maar ik begrijp wel wat voor invloed dit op beide personages kan hebben. En dat niet alleen: er is nog zoveel meer gebeurd, ook een situatie van jaren geleden die de vriendengroep van Nate, Jelle, Sofie en Twan uit elkaar heeft gehaald, dat als lezer bijna je hart breekt.. Duidelijk is dat dit nog altijd invloed heeft op de gevoelens van deze tijd. Als lezer kun je alleen maar meevoelen en hopen dat de personages ooit weer van zichzelf kunnen houden. Je sluit ze zelf immers al vanaf het begin in je hart. Maar gelukkig wordt al dat ‘zwaars’ goed afgewisseld met een lach. Mede door de flirterige gesprekken en de heerlijke aantrekkingskracht die de twee nog altijd hebben. Er valt nog zoveel te zeggen, maar feit blijft wel dat de aantrekkingskracht er vanaf het begin al afspat. Maar zouden ze voor elkaar gemaakt zijn?

Dit boek is echter geen verhaal dat vol zit met actie en dat komt vooral door het moment dat Sofie en Jelle ingesneeuwd raken. Doordat het bij één plek blijft, raak je als lezer wel helemaal in die sfeer en daar kom je gedurende de dagen niet meer uit. Dit maakt het verhaal zeker niet saai, maar je blijft wel hangen in één moment, terwijl je juist zo nieuwsgierig bent wat hen hierna te wachten staat. Kunnen ze echt een nieuwe start maken en hoe denkt Nate hierover? Dat het blijft hangen, heeft er wel voor gezorgd dat dit boek niet direct aan mij voorbij vloog. Ook het feit dat er een aantal details niet worden uitgewerkt, hielp daar niet bij. Zo komen Sofie en Jelle elkaar na jaren weer terug op een begrafenis. Maar de link met deze overleden man en Sofie is duidelijk, maar wat moet Jelle daar bijvoorbeeld? Op die vraag krijg je geen antwoord, maar gelukkig kun je al snel die verwarring vergeten en alsnog genieten van het rauwe, emotionele, maar mooie verhalen van twee personages die nog wat uit te zoeken hebben. Ik ben toe aan deel drie én gelukkig voor mij is Wendy Brokers die nu aan het schrijven via Facebook.

Conclusie

Na het lezen van 'Baguette met jam voor twee', 'De laatste halte' en nu 'Leven met een leugen' heeft Wendy Brokers wel bewezen dat ze een blijvertje is. Ook met dit boek laat ze immers zien dat ze een rauw, heftig, maar mooi verhaal kan vertellen. Je kunt niet anders dan luisteren naar Sofie en Jelle en hopen dat ze ondanks hun verschillen elkaar weer vinden. Sofie en Jelle lijken immers gewoon voor elkaar gemaakt, hoe hartverscheurend hun verleden ook mag zijn. Dit boek vloog dan niet helemaal aan mij voorbij - mede door de vrij trage verhaallijn op het begin, mijn eigen verwarring en een aantal kleine details die niet goed worden uitgewerkt, maar toen ik daar eenmaal voorbij was, kon ik niet anders dan genieten. Niet alleen van Jelle en Sofie, maar juist ook van het bekende koppel Nate en Lize. Eén ding weet ik zeker: ik ben bij deel drie ook weer van de partij. Ik ben namelijk nu al benieuwd wat Femke te wachten staat.

Reacties op: Wendy Brokers bewijst zich opnieuw

122
Leven met een leugen - Wendy Brokers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker