Een geweldig kijk- ontdek- en zoekboek

Jufelsie 10 oktober 2025
Daar gaan we! staat er op de voorkant van dit grote ontdek- en zoekboek. Inderdaad, we gaan op avontuur met verschillende personages. Planten, dieren en paddenstoelen gaan heel wat leuke dingen in dit boek beleven. Zo gaat het varken met een vissenkom op pad. Moeder en kind fietsen weg op een rode fiets en een voetballer verzamelt spelers voor een potje voetbal. Kijk wie een prachtige jurk koopt en wie de bakker een lekkere taart bezorgt. Je kijkt je ogen uit. Op elke prent is zo veel te zien, te ontdekken en te beleven.
Daar gaan we! is een geweldig ontdek – en zoekboek. Het is een kartonboek van groot formaat. Grote kleurrijke prenten nodigen je uit. Wat een diversiteit aan dieren ze je en wat zijn de paddenstoelen grappig, die bij elkaar in het gras staan. Philip Waechter is creatief aan de slag gegaan en elke prent is een feest om naar te kijken. We kijken rond op het plein, bezoeken het park en de bergen, zien wie een duik nemen in het water. In het bos heeft iedereen pret en niemand rent weg voor de regen, die plotseling uit de hemel komt. Tenslotte moedigen we de spelers aan bij een partijtje voetbal. Je kiest een personages uit en volgt zijn/haar pad op elke volgende bladzijden. Je fantasie begint te borrelen en er ontstaat een verhaal. Een avontuur wat uniek is en leuk is om te vertellen aan anderen. Het inspireert! Ieder kind of volwassenen is nieuwsgierig en heeft wellicht met een van de personages meteen een klik. Iedere keer zal er een ander verhaal vertelt worden.
Daar gaan we! is een boek waarmee de woordenschat groeit en spelletjes worden gespeeld. Zoekopdrachten worden bedacht, voorwerpen geteld en begrippen geoefend. Daar gaan we! voor urenlang kijk – zoek – en ontdekplezier voor jong en oud.

Meer recensies van Jufelsie

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.