Advertentie

Wat vind je van spookjes, spinnetjes en vleermuisjes?
In Het spookje en de vleermuisjes maak je kennis met spookje. Hij is helemaal wit en heeft geen benen, voeten en pootjes. Dit spookje woont, samen met enkele spinnetjes en muisjes in een kasteel midden in het bos. Het was bijna Halloween. Dit is een feestdag die valt op 31 oktober. Spookje nodigt alle dieren uit voor een griezelfeestje. Ze maakt uitnodigingen en versiert het kasteel. Tot slot wil ze pompoensoep gaan maken. Daarvoor heeft ze een grote soepketel nodig. Maar waar is deze? Ga mee op zoek in Het spookje en de vleermuisjes en ontdek waar de soepketel staat.
Het spookje en de vleermuisjes is een leuk, spannend verhaal om kinderen kennis te laten maken met Halloween. Jonge kinderen denken bij griezelen aan ronddwalen in de donkere nacht, aan enge geluiden en krakende trappen. Spookje neemt de kinderen mee naar het torentje van het kasteel. Het is er donker en ze hoort enge geluidjes. Kinderen vinden het spannend… wat treffen ze daar aan? Het zijn de vleermuisjes, die het spookje wel lief vinden.
Met de vleermuisjes en de bosdieren wordt er daarna een geweldig griezelfeest gevierd.
Liesbet Slegers heeft bij het verhaal weer prachtige illustraties gemaakt. Ik hou van haar tekeningen, waarin ze verschillende details verwerkt. Kijk eens naar de spinnenwebben in de hoek of naar de kaarsen in het torentje. Ze geven het verhaal de juiste sfeer mee.
Achterin het boek vind je wat extra’s. Liesbet heeft enkele spelletjes en activiteiten toegevoegd, een versje en een verhaal over meneer Vos. Gezellig om met de kinderen dit uit te voeren.
Spookje nodigt jou ook uit voor haar griezelfeest. Pak je kostuum uit de kast en open het boek Het spookje en de vleermuisjes en stap binnen in het kasteel, midden in het bos.

Reacties op: Klaar voor een griezelfeest?

1
Het spookje en de vleermuisjes - Liesbet Slegers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,95
E-book prijsvergelijker