Advertentie

Wie zie je daar op de voorkant staan?
Een Blauwe en een Rooie kijken je glimlachend aan.
De Rooie is Margreet, de Blauwe, die heet Daan. Zij wonen op een planeet, hier ver vandaan.
Ze mogen niet met elkaar spelen, nooit met elkaar omgaan.
De Blauwen vinden de Rooien raar en volgens de Rooien zijn de Blauwen niet normaal. Op een dag gaat Margreet in haar eentje op pad en ook Daan gaat er vandoor. Ze ontmoeten elkaar in het Worzelerwoud. Samen hebben ze even plezier, maar dan word Margreet door haar opa mee naar huis genomen en Daan door zijn oma. Ze missen elkaar, zien Margreet en Daan elkaar weer?
Op een verre planeet is een heerlijk verhaal over elkaar accepteren en het ontstaan van een vriendschap. De Rooien kennen de Blauwen niet goed en de Blauwen weten ook alleen dat de Rooien eigenaardig zijn. Door een gebeurtenis leren ze elkaar beter kennen. Wanneer ze dan ook Daan en Margreet terugvinden en ontdekken dat er een baby is, zijn ze helemaal dolgelukkig. Op de verre planeet zijn dan alleen nog maar blije gezichten. Dit is een mooie aanleiding om met kinderen in gesprek te gaan over uiterlijk, karakter en elkaar accepteren.
Het verhaal is op rijm. Dat klinkt lekker ritmisch in het gehoor.
Jonge kinderen vinden de rare wezens grappig. Axel Scheffler heeft ze geweldig getekend. De Hazzels met armen van één meter tien, de Reuzels op Ros met hun slurfige neuzen en natuurlijk de Rooien en de Blauwen. Prachtig van kleur, ze vallen goed op! De illustraties nodigen kinderen uit om zelf het verhaal te vertellen. Tot slot ontdekken de kinderen dat rood en blauw samen paars worden. Ze gaan verder experimenteren met het mengen van kleuren en hun verwondering is groot!

Op een verre planeet spelen nu Blauwen en Rooien, Paarsen en Groenen,
effen, gespikkeld, gestreept of geruit:
kies wie je lief is, de kleur maakt niet uit.

Reacties op: Op een verre planeet

4
Op een verre planeet - Julia Donaldson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker