Advertentie
    Kamila Straatsburg Hebban Recensent

Een groep van vier mensen komt bij elkaar in een supersnelle lift in een afgelegen kantoor op vrijdagavond. Alle vier zijn werkzaam bij de investeringsbank Stanhope and Hope. De sfeer tussen de werknemers is een beetje grimmig, want Stanhope and Hope staat voor een grote reorganisatieronde en alle personeelsleden weten wat dat in praktijk zal betekenen, namelijk een stevige ontslagronde waarvan iedereen het slachtoffer kan zijn, hoog of laag gepositioneerd.
De lift gaat dicht om niet zo gauw weer open te gaan. Het blijkt een ultiem test te zijn, een escaperoom oefening. Er is maar een taak: kom er levend uit en dat is, zoals als snel zou blijken, niet zo eenvoudig.
In boeiend, snel en prikkelend tempo vertelt Megan Goldin dit spannende verhaal waarin niets is wat het lijkt. Enerzijds volgt de lezer alle spannende ontwikkelingen in de lift waarin de vier personen al snel tot de conclusie komen dat wat eerst een relatief onschuldige test leek te zijn al snel ontaard in een bloedstollend nachtmerrie waarbij snel duidelijk wordt dat niet alle deelnemers de lift levend zullen verlaten.
Anderzijds wordt het leven van elke deelnemer apart beschreven wat resulteert in de betrokkenheid van de lezer bij de personages. Deze extra verhaallijn bindt de ontwikkelingen in de lift zoals ware aan elkaar en geeft een extra spannende dimensie aan het verhaal.
Het boek wordt in een razend tempo vertelt en het verhaal verveelt geen moment, het blijft verrassend, spannend en intrigerend. Want wat gebeurt er wanneer vier ambitieuze carrièrejagers met hoge competitiedrang bij elkaar opgesloten komen te zitten? Welke van hun karaktertrekken krijgen de overhanden? Zijn ze allemaal, voor eigen gewin, bereid om over lijken te gaan? Of leren ze samenwerken en eigen belangen opzij te zetten in de naam van een gezamenlijk oplossing? Welke duistere belangen worden hier blootgelegd? En waar gaat het bij deze test eigenlijk om?
Een zeer spannende thriller in een ongewone setting, eentje die men in een adem uitleest, simpelweg omdat men niet in staat is om het boek weg te leggen.

Reacties op: De escaperoom

251
De escaperoom - Megan Goldin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker