Advertentie

Ik houd je in de gaten van Mary Higgins Clark is het 42e boek van deze Amerikaanse bestsellerauteur. Ondanks dat ze de 90 gepasseerd is, slaagt ze er nog steeds in om aansprekende thrillers te schrijven.

In dit verhaal draait alles om de 18 jarige Kerry Dowling die op het punt staat om te gaan studeren en daarom een feestje geeft voor vrienden van het lacrosseteam van haar middelbare school terwijl haar ouders een weekendje weg zijn. Haar lichaam wordt de volgende dag in het zwembad gevonden door haar ouders en door haar oudere zus Aline.
Wat er in eerste instantie uitziet als een ongeluk, blijkt een moord te zijn.

Wat is de reden dat Kerry vermoord is en wie is hier voor verantwoordelijk? Deze vragen worden onderzocht door inspecteur Mike Wilson die daarbij geholpen wordt door de zus van Kerry, Aline. Het lijkt er op dat dader snel gevonden is. Kerry had immers ruzie met haar vriendje Allen. Maar Aline kan zich niet voorstellen dat Allen Kerry vermoord heeft. Ook buurjongen Jamie, een jongen met een verstandelijke beperking, kan volgens Aline de dader niet zijn. Vastbesloten de moordenaar van haar zus te vinden, slaag Aline er in door haar nieuwe functie als decaan op de middelbare school waar Kerry haar diploma gehaald heeft, om Mike heimelijk te helpen de echte dader te vinden. Ze heeft niet in de gaten dat ze door haar hulp aan Mike haar leven op het spel zet.

De titel van het boek verwijst naar de wijze waarop de moordenaar zijn slachtoffers in de gaten houdt. Het is chronologisch geschreven met kleine hoofdstukken, niet vertelt vanuit een bepaald perspectief maar meer vanuit een onzichtbare verteller. De personages zijn voor dit verhaal voldoende onderbouwd. De kleine hoofdstukken zorgen dat de vaart er in blijft en het fijn en overzichtelijk is om te lezen. Het plot is goed onderbouwd en toch verrassend.

Ondanks alle hierboven genoemde elementen is het boek niet spannend. Het kabbelt rustig voort en aan het eind komt er dan een golfje waar je misschien even met verbazing naar kijkt maar daarna kabbelt het verhaal rustig verder.


Reacties op: Een kabbelende detective

46
Ik houd je in de gaten - Mary Higgins Clark
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,50 Bestel het e-book € 6,99
E-book prijsvergelijker