Advertentie
    Karina Hoekerswever - Hanegraaf VIP Club

De cover van meisje van me maakt al snel duidelijk dat het onderwerp van dit boek in de hoek van de jonggeborenen gezocht moet worden. Met de prominente ooievaar trekt het boek in ieder geval de aardig tussen de, over het algemeen, donker getinte thrillers. Op de achterkant de inleiding in het verhaal en ook niet meer dan dat, want het plot begint daar waar de achterflap eindigt.
Ilse Ruijters weet de lezer direct het verhaal in te trekken, want wie kan zich nu niet voorstellen hoe het zou zijn als je jouw kind op gaat halen en deze verdwenen blijkt uit het ziekenhuis?
Hoofdpersonage Tom is de zweverige goeroe en het is Ruijters goed gelukt om hem geloofwaardig neer te zetten. Daarnaast speelt zijn vrouw Amber een grote rol en zij is ook diegene die de grootste ontwikkeling doormaakt. Van een wat timide vrouw die vooral haar man lijkt te steunen groeit ze uit tot een sterke en doortastende vrouw die zich niet langer op de tweede plaats laat zetten. Naast de hoofdpersonages is er nog ruimte voor Joël, de man die Tom laat zijn wie hij wil zijn, zus Tara die vooral uit lijkt te zijn op een scoop voor haar werk en Judith en Alec, de beste vrienden van Amber en Tom. Vanuit verschillende perspectieven wordt het verhaal geteld waardoor Ruijters telkens een tipje van de sluier oplicht. Wat haar erg goed gelukt is, is de wanhoop van Amber en Tom over het verdwijnen van hun dochtertje overbrengen. De zoektocht die ze zelf in gang zetten komt, ook al is het wat voorspelbaar, wel geloofwaardig over voor een echtpaar in deze situatie. Toch zitten er ook een aantal bijzondere acties van Amber en Tom in dit verhaal die niet goed matchen. Qua plot zit het verhaal op zich wel goed in elkaar, maar zijn er wel wat teveel voorspelbare situaties. Echter door de snelle schrijfstijl van Ruijters leest dit boek evengoed heerlijk weg en wil je gewoon door blijven lezen om te kijken wat er aan het einde nog als plottwist wordt toegevoegd. De afsluitende twist maakt het verhaal nog wel even spannend, maar Ruijters haalt niet helemaal het niveau van haar eerste thrillers.

Reacties op: Afsluitende spannende plottwist maakt dat het boek de laatste 50 pagina's moeilijk weg te leggen is

148
Meisje van me - Ilse Ruijters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker