Advertentie

De auteur beschrijft gebeurtenissen die leidden tot het aftreden van Nixon. Daarbij vergelijkt hij regelmatig het Amerikaanse en Nederlandse rechtssysteem. Af en toe maakt hij een uitstapje naar de situatie rond Trump.

Het verhaal van Nixon start met een korte beschrijving van de persoon en zijn politieke carrière. Al zeer vroeg in die carrière maakt Nixon gebruik van 'dirty tricks' wat hem uiteraard een bepaalde naam bezorgt. Uiteindelijk weet deze advocaat het wel tot president te schoppen. Tijdens de aanloop naar zijn tweede ambtstermijn gaat het dan mis en treedt hij uiteindelijk af. Om er vanaf te komen met een 'pardon' dat zijn opvolger hem verleend.

Het gaat niet alleen om Watergate, maar ook wat eraan vooraf gaat en de gevolgen ervan. Voor sommigen erg interessante geschiedenis; zeker in het licht van wat er nu plaats vindt in de USA.

Maar juist daarbij hapert het. Want het boek kwam uit toen Sessions nog in functie was en Robert Muellers onderzoek nog liep. Die situatie is inmiddels erntig achterhaald, gedateerd, niet meer aan de orde.

Daarnaast is de uitgave af en toe erg slordig, met misdrukken en taalfouten en een literatuur-opgave die blijkbaar verhaspelt is of een hoofdstuk-indeling mist. Jammer van dit rommeltje, want op zich - in bijgewerkte versie - zou dit een extra interessant boek kunnen zijn voor Nederlandse onderzoeksjournalisten en anderen, niet helemaal bekend met de Pentagon Papers, Watergate, het Amerikaanse rechtssysteem etc. etc.

Reacties op: Van kwaad tot erger

1
De glijbaan van een president - Eric Daalder
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker