Advertentie
    Kimberly Radder VIP Club

Plot:
Op de dag dat Libby 25 jaar wordt, krijgt ze bericht over een erfenis. Een huis welke van haar ouders is geweest en miljoenen waard blijkt te zijn. Alleen bij deze erfenis komt ze ook meer te weten over haar familie en over wie ze is. Want Libby is gevonden in dat huis toen ze 10 maanden oud was. Een vrouw en 2 mannen liggen dood op de vloer met een briefje erbij dat zij een zelfmoordpact hebben gesloten.
Stukje voor stukje komt Libby meer te weten over haar ouders, maar ook over de broer en zus die spoorloos zijn verdwenen op het moment dat Libby is gevonden. En niet alles lijkt te zijn zoals ze denkt.

Schrijfstijl:
Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere oogpunten. Zo volg je Libby terwijl ze het huis erft en stukje bij beetje meer leert over de familie die ze nooit heeft gekend en over haar zelf. Daarnaast leest het verhaal van Lucy ook in de huidige tijd. Hierin komen ook langzaam geheimen naar boven en volg je de weg die ze neemt om terug te keren naar Engeland. Maar naar mijn idee is het belangrijkste nog het verhaal van Henry. Deze verteld exact wat zicht 30 jaar geleden heeft afgespeeld en hoe het allemaal zo ver is gekomen. Dit was een zeer prettige manier van lezen. Je behoudt wat van het mysterie en leert tegelijk ook alle personages van belang kennen. Ook het taalgebruik las erg prettig en snel. Het verhaal werd voor je ogen gevormd.

Personages:
Er zit een groot element van mysterie in het verhaal, maar ook absoluut in de personages. Ondanks dat Henry het verhaal van het verleden verteld leer je hem eigenlijk het minst goed kennen totdat je bij de ontknoping komt. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van zijn rol in het geheel en zeer goed neergezet. Alle andere personages worden in detail beschreven en zorgen ervoor dat zowel sympathie als walging opgewekt wordt voor verschillende personen.

Conclusie:
De schrijfstijl en personages waren absoluut naar tevredenheid, maar toch leek het verhaal iets te missen. Het wordt aangegeven dat dit een thriller betreft, echter ontbreken de echter thriller elementen. Zoals gezegd is sprake van een hoop mysterie en dit wordt zeker tot op het laatst zeer mooi verteld. Toch is het niet een heel spannend verhaal. Wat jammer is, aangezien je door de omschrijving wel constant zit te wachten op het moment dat het eng wordt. Al met al was het een fijn boek om te lezen en is het ook zeker wel een aanrader.

Reacties op: Mooi geschreven, maar geen thriller

9
The Family Upstairs - Lisa Jewell
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker