Wat een leuke serie!

Kinderboeken in the picture Kinderboeken in the picture
11 mrt 2026

Wanneer hij uit het ei komt, botst hij tegen de poot van zijn vader. Het geluid vindt hij zo leuk, dat hij nu Bonk heet. Bonk hoort van zijn vader dat hij alles wat kleiner is dan hem mag opeten. Wanneer hij brult wordt iedereen bang van hem, want hij is de koning van het bos. Maar dan ontmoet hij Pling. Zij is niet bang voor hem en wordt zijn vriendin. Nu leert Bonk over plezier maken en vrienden hebben. Totdat…

‘Ik heb honger!’ zegt Bonk. ‘Is hier ook iets te eten? In het ei zat alleen smurrie. Nu wil
Ik iets lekkers!’
‘Maar natuurlijk,’ zegt zijn moeder. ‘Papa gaat meteen iets voor je halen. Wacht maar even.’
Bonk wacht. Zijn maag knort ongeduldig.
Even later komt zijn vader terug.
In zijn handen heeft hij iets wat heel vreemd ruikt.
‘Wat is dat?’ vraagt Bonk.
‘Dit is een zalambdalestes,’ antwoordt zijn vader. ‘Die zijn heel lekker.’
‘Dat geloof ik niet.’ Bonk slaat zijn poten over elkaar.
‘Het ruikt net als jouw tenen.’

De koning van het bos is een van de deeltjes uit de serie Dino Club. In dit boek leer je het verschil tussen planteneters en vleeseters. Ook wordt uitgelegd wat hoogtevrees is.
Ik vind dit echt een superleuk boekje voor kinderen in groep 3 en 4. Het is makkelijk te lezen en je leert er ook nog eens van.
Het boek is geschreven door Jochen Till. De illustraties zijn van Raimund Frey. In het hele boekje zijn de illustraties gekleurd. Dit draagt voor jonge kinderen echt bij aan het leesplezier. En zie nou zelf, alleen de illustratie op de kaft maakt je toch al nieuwsgierig?
Ik neem dit boek dan ook heel graag mee mijn groep in.

Meer recensies van Kinderboeken in the picture