Advertentie
    Laura Hebban Recensent

Casey Cep is een Amerikaanse publicist en heeft vele publicaties op haar naam staan, onder andere in The New Yorker, The New York Times en The Paris Review. In 2019 verscheen haar debuut De moordenaar, de advocaat en de schrijver.

Het boek is opgedeeld in drie delen, gelijknamig aan de titel. Het eerste deel gaat over dominee Willie Maxwell en zijn familieleden die onder verdachte omstandigheden overlijden. Het tweede deel gaat over Tom Radney, de advocaat die Willie Maxwell bijstond tijdens de rechtszaken die volgden. Het derde deel gaat over Nelle Harper Lee, die de zaak van Willie Maxwell volgde voor wat de langverwachte opvolger van haar bestseller To Kill a Mockingbird had moeten worden.

Cep heeft een fijne schrijfstijl en weet de feiten op boeiende wijze over te brengen. Ze deelt veel achtergrondinformatie over geschiedenis, politiek en de tijdgeest van destijds, waardoor de lezer een goed beeld krijgt van Alabama in die tijd. Op bepaalde punten dwaalt ze echter te veel af, wat de vaart uit het verhaal haalt en afleidt van het eigenlijke verhaal.

Al met al is De moordenaar, de advocaat en de schrijver een interessante mix van een true crime-verhaal en een biografie van Harper Lee.

Reacties op: Interessante mix van true crime en biografie

22
De moordenaar, de advocaat en de schrijver - Casey N. Cep
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker