Advertentie
    Laura Hebban Recensent

Walter Lucius is het schrijverspseudoniem van Walter Goverde. Hij werkte als scenarist, regisseur en producer voordat hij doorbrak als auteur. Het eerste deel van de Hartland trilogie, De vlinder en de storm, werd in 2013 bekroond met de Schaduwprijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Het tweede deel, Schaduwvechters, kwam uit in 2016 en de trilogie wordt in 2019 afgesloten met De stad en het vuur. De trilogie wordt inmiddels in acht landen vertaald.

Onderzoeksjournalist Farah Hafez keert na dertig jaar terug naar haar vaderland, dat ze destijds ontvluchtte nadat haar vader omkwam tijdens een staatsgreep. Zijn lichaam is eindelijk gevonden en Farah gaat naar de ceremoniële begrafenis. Aldaar zet ze ook haar onderzoek naar mensenhandel voort en dat verloopt niet zonder slag of stoot.

Het boek is op dezelfde manier opgebouwd als de eerdere delen en wordt afwisselend vanuit de perspectieven van Farah Hafez, Raylan Chapelle en Paul Chapelle verteld. De personages zijn (deels) bekend uit de eerdere delen en het verhaal gaat verder waar het in Schaduwvechters eindigde. De verhaallijn van Raylan Chapelle ligt echter in het verleden, waardoor er voor die hoofdstukken terug in de tijd wordt gegaan. De verhalenlijnen vloeien uiteindelijk mooi samen. De trilogie is een doorlopend verhaal en het is dan ook aan te bevelen om eerst de eerdere delen te lezen alvorens met het slot van de trilogie te starten. In dit laatste deel komt alles samen en worden openstaande vragen uit de eerdere delen beantwoord.

De korte hoofdstukken, de beeldende schrijfstijl en de vele actiemomenten maken dat het tempo hoog ligt. Ook in dit laatste deel van de trilogie weet Lucius de spanning goed op te bouwen en vast te houden. De stad en het vuur is een solide slot van de ingenieuze Hartland-trilogie.

Reacties op: Solide slot van een ingenieuze trilogie

15
De stad en het vuur - Walter Lucius
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker