Advertentie
    Laura Hebban Recensent

Eric de Maerteleire is bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Hij houdt zich veel bezig met de relatie tussen voeding en gezondheid en schreef er een boek over. Hij werkte acht jaar aan Gezond eten, gezond ouder worden.

De gemiddelde levensverwachting is de afgelopen decennia flink toegenomen, maar daarmee nemen ook de ouderdomskwaaltjes toe. De Maerteleire stelt dat veroudering kan worden afgeremd en ouderdomsziekten voorkomen dan wel geminimaliseerd kunnen worden door (onder andere) voeding. Het boek vangt aan met een uitleg over de processen die aan veroudering ten grondslag liggen. Vervolgens wordt uiteengezet welke voedingsstoffen een positief effect kunnen hebben op die verouderingsprocessen en wat de grootste problemen zijn van de hedendaagse Westerse voeding. Ook essentiële vitamines en mineralen en bronnen van bioactieve stoffen worden besproken. Daarna komen de effecten van voeding op huidveroudering aan bod. Het boek wordt afgesloten met een algemene conclusie en een uitgebreide bronnenlijst.

Gezond eten, gezond ouder worden is een uitgebreid en overzichtelijk handboek met praktische aanbevelingen voor hen die graag gerichte informatie verkrijgen over de invloed van bepaalde voedingsstoffen op de gezondheid. Het boek heeft een duidelijke en logische opbouw en indeling. Middels de heldere inhoudsopgave ziet de lezer in één oogopslag waar hij de informatie kan vinden waarnaar hij op zoek is. De Maerteleire weet de informatie volledig en begrijpelijk over te brengen en sluit elk hoofdstuk af met praktische aanbevelingen waarmee de informatie in de praktijk kan worden toegepast.

Reacties op: Helder, informatief en praktisch

2
Gezond eten, gezond ouder worden - Eric De maerteleire
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker