Advertentie
    Laura Hebban Recensent

Paul Pen is een Spaanse auteur, journalist en scriptschrijver. Zijn boeken zijn vertaald naar het Engels, Duits, Italiaans, Russisch en Turks. Zijn debuut, The Warming, wordt verfilmd en van zijn thriller The Light of the Fireflies zijn wereldwijd al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Under the Water is zijn vierde boek.

In Under the Water lijken Frank en Grace en hun kinderen Audrey en Simon het perfecte leven te leiden, maar er gebeuren vreemde dingen in hun omgeving en ze besluiten naar de andere kant van het land te verhuizen. Ze maken van hun verhuizing een roadtrip met hun nieuwe camper, maar ze worden achtervolgd door tegenspoed. Onderweg doemt er opeens een vrouw op de weg voor hen op, waardoor Frank moet uitwijken. Vanaf dan begint de situatie uit de hand te lopen.

In het begin van het verhaal wordt de lezer meerdere malen op een dwaalspoor gezet. Wellicht iets te vaak, waardoor het vrij lang onduidelijk blijft welke kant het verhaal op gaat. Daarnaast is het verhaal niet altijd even realistisch en bevat het een aantal toevalligheden, waardoor het verhaal soms wat ongeloofwaardig aandoet. Desondanks weet Pen de lezer te boeien. Hij weet de spanning goed op te bouwen en vast te houden. Ook zitten er een aantal verrassende plotwendingen in het verhaal. De personages doen in eerste instantie onsympathiek aan, maar langzamerhand, wanneer je meer over hen te weten komt, worden ze steeds realistischer en menselijker. Sommigen van hen hebben echter een duidelijke mening die wel erg vaak herhaald wordt, zonder dat die mening per se relevant is voor het verhaal. Dit kan als storend worden ervaren.

Al met al is Under the Water is een prima thriller waarin aan spanning geen gebrek is.

Reacties op: Aan spanning geen gebrek

1
Under the water - Paul Pen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker