Advertentie

De auteur
Sterre Carron, geboren in 1957 en woonachtig te Sint-Katelijne-Waver, regio Mechelen in België, schrijft onder dit pseudoniem misdaadthrillers. Sinds haar jeugd heeft zij reeds enorm veel interesse in criminologie, maar studeerde toch voor vroedvrouw en nadien tropische geneeskunde aan het Tropisch Instituut te Antwerpen. Ze heeft in Rwanda gewerkt bij Artsen zonder Grenzen en nog steeds heeft ze veel belangstelling in forensische geneeskunde. Deze kennis komt haar goed van pas in haar werk als auteur.

In 2013 debuteerde ze met Mara. Een spannend verhaal van een vrouw die vermoord wordt teruggevonden in een hotelkamer. Het is aan de temperamentvolle hoofdinspecteur Rani Diaz en haar team om deze moord uit te zoeken, maar ook bij de volgende delen loopt de rode draad van de hoofdinspecteur door.

De boeken
2013: Mara
2014: Tirtha
2014: Matsya
2015: Trifla
2015: Indigo

Met dit verhaal ,Indigo heeft Sterre Carron mij weer echt weten raken, het gaat nl weer om jonge mensen die het leven laten en dat is altijd weer veel meer emotie dan een andere thriller.
In Indigo droomt Vanya dat haar broer Sebastiaan in gevaar is en het leven laat.
Al sinds haar 6 jaar heeft ze als geliefden in gevaar zijn nachtmerries die haar daarvoor waarschuwen maar niemand schenkt er aandacht aan.
Men vind haar vooral raar en vrienden heeft ze bijna niet.
Haar ouders zijn gescheiden en haar moeder heeft er al meermaals op aangedrongen haar te laten opnemen in de psychiatrie,want ook zij denkt dat haar dochter gek is.
Haar moeder is alcoholist en de nacht van haar droom probeert Vanya haar moeder te waarschuwen maar die is door de alcohol helemaal van de wereld.Via Malik,Sebastiaan's vriend komt ze aan de weet dat Sebastiaan bij zijn vriendin Elin is.
Ze neemt een taxi naar het huis van Elin,wat ze daar aantreft is erger dan haar nachtmerrie,Sebastiaan is vermoord.
Als Rani en haar team aankomen vinden ze Sebastiaan in het glazen huis van Elin is er in eerste instantie geen spoor.
Zij word even later in de tuin gevonden ze is er erg aan toe en word naar de intensive care gebracht.
Niemand schenkt enige waarde aan wat Vanya zegt over haar droom,ze word voor gek verklaart en na enige woede uitbarstingen wordt ze dan ook opgenomen in de psychiatrie.
Rani weet niet goed wat ze van Vanya's dromen en voorspellingen moet denken het is op zijn minst opmerkelijk dat Vanya ook dingen weet die nog niet aan de pers gelekt zijn.Vanya maakt tekeningen na een droom,één daarvan is een gorilla Rani kan haar ogen niet geloven dit kon Vanya niet weten.Ze is bereid het meisje te geloven maar twijfelt toch aan de mogelijkheid van enige voorkennis.
Het begint er meer en meer op te lijken dat Claire,Elin's stiefmoeder en de rest van het gezin bewust de slachtoffers zijn van een op wraak belust persoon want zelfs op hun tijdelijke adres zijn ze niet veilig.Vanya voorspelt ook dat ze Elin in het ziekenhuis beter in de gaten moeten houden omdat ze anders zal sterven.
Meerdere personen komen in levensgevaar terecht en Rani komt zelfs een zaak uit het verleden tegen die nooit werd opgelost en overeenkomsten toont met deze case,is dat ook zo?
Lossen ze zo beide cases op?

Rani worstelt ook nog met een persoonlijk probleem,moet ze het Simons vertellen of niet?

Wie is tot deze gruwel in staat maar vooral waarom?
Hoeveel mensen moeten er nog sterven voor deze nachtmerrie stopt? 1,2,3,4.....

Bruno,Elin's vader had een hekel aan Sebastiaan en bedroog zijn vrouw,hij was op zakenreis maar.....betaalde hij iemand voor de moord en,en,en?
Is Claire de liefhebbende perfecte stiefmoeder en echtgenote en vriendin?
Zij had nachtdienst in het ziekenhuis maar was ze daar de hele tijd?
Is Vanya echt wie ze zegt dat ze is, de liefhebbende zus die voorspellende dromen heeft?
Zij was zeker geen vriendin van Elin,misschien was ze wel jaloers op haar
Of is er een andere dader in het verhaal aanwezig?
Je kan maar op één manier een antwoord op al deze vragen krijgen,nl het boek lezen.
Sterre Carron schreef weer een bloedstollende thriller en zet zoals altijd weer (bijna)iedereen op het verkeerde been.

De drie W 's, wie , wat ,waarom.


Reacties op: Niets is wat het lijkt.

219
Indigo - Sterre Carron
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 9,95
E-book prijsvergelijker