Advertentie

Erik Betten(Leeuwarden 1976)
Historicus en journalist,schrijver van een reeks boeken over geschiedenis,het landschap,kunst en cultuur.
Schrijft zowel in het Nederlands als het Fries.
In 2010 won hij een prestigieuze Harland Award en in 2015 de ncsf-prijs voor het beste Nederlandstalige sciencefictionverhaal.
Na meerdere pogingen om een thriller te schrijven die telkens na één zinnetje strandde is het met Quarantaine dan toch gelukt dankzij zijn vrouw Corien en enkele vrienden.Zij geloofden in hem en hielden hem bij de les.

Erik Betten auteur van de thriller Quarantaine genomineerd en uiteindelijk ook winnaar van de schaduwprijs 2019.

22 Oktober,Gronings-Fries kamerlid Homme Olivier wordt uitgenodigd voor een dringend werkoverleg en weet daarmee niet meer dan dat,en laat dat nu net zo verontrustend zijn.
Homme zet zich al jaren in voor de lokale bevolking en hun problemen ivm gaswinning,net op het moment dat hij als woordvoerder met een positieve evolutie kan komen slaat het noodlot toe ,er breekt een epidemie uit.
Een oeroude bacterie vindt via het gaswinningspunt haar weg naar de oppervlakte,duizende mensen worden besmet en in enkele dagen zwermen de halfdode door de straten van Noord-Nederland.
De overheid misbruikt de functie van Homme en al gauw wijst iedereen met een vernietigende beschuldigde vinger naar hem.
Door de ontkenning van de ramp in de eerste dagen,het verzwijgen ervan is de ellende van de besmetting niet meer te overzien.
De bevoegde instanties zetten het leger in en het Q gebied wordt afgesloten van alles en iedereen om verdere besmetting te voorkomen
Als homme's vrouw Richt zegt om in het besmette gebied te willen blijven om te helpen en hij geen uitweg meer ziet om zijn gezicht te redden besluit hij alles op alles te zetten om haar te vinden,hij bereid zijn vlucht voor.
Charlie Houblon werkt in een lab in het Petrus Camper ziekenhuis ze is de enige die achter bleef,iedereen is besmet of weggelopen,Charlie bleef want zij wil aan een vaccin werken.
Karin Werkman werkt bij 247 nieuws na de aftocht van haar hoofdredacteur is zij de enigste om die rol op haar te nemen,zij zijn ook één van de weinige die nog nieuws kunnen uitzenden.
De overheid doet er alles aan om hun eigen vel te redden dus mag er niet teveel nieuws naar de mensen gaan dat hun in een slecht daglicht stelt.
Homme komt vele barricades tegen in zijn strijd gebied Q te bereiken met de hulp van enkele overlevers lukt het uiteindelijk.
Charlie werkt ondertussen ijverig door aan haar vaccin en Karin moet heel veel moeite doen om haar slag om in de ether te blijven te doen slagen.
Dit verhaal is door de auteur grondig en zo waarheidsgetrouw door research te doen in elkaar gestoken en het resultaat is een boeiend,spannend,romantisch verhaal geworden.

Wil je weten of Homme zijn vrouw Rich levend en wel terug vond?
Of Charlie een oplossing tot een werkend vaccin vond?
En Karin haar slag won en in de ether kon blijven tot het eind.
Dit boek is de moeite om je tijd aan te spenderen meer dan waard.

Reacties op: Liefde voor veiligheid,strijd van overleven.

214
Quarantaine - Erik Betten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker