Meeslepend en spannend

LezenmetJessica 14 juni 2025
Wat een ongelofelijk spannend verhaal is dit! De schaduwvrouw grijpt je direct bij de keel: geen langzame opbouw, geen inleiding, je zit er meteen middenin. Sasha’s zoontje is verdwenen uit zijn bedje, en vanaf dat moment ontstaat er een constante spanning die het hele boek vasthoudt.

Tijdens het lezen word je steeds heen en weer geslingerd tussen verschillende personages en mogelijke verdachten. Iedere keer denk je te weten wie erachter zit tot het verhaal weer een onverwachte wending neemt. Die voortdurende twijfel, dat onderbuikgevoel dat iets niet klopt, zorgt ervoor dat je blijft doorlezen.

Anna van den Breemer heeft een toegankelijke, vlotte en vooral beeldende schrijfstijl. De manier waarop ze haar personages beschrijft maakt dat je ze echt voor je ziet. Je leert ze kennen, begrijpt hun denkwereld en voelt hun emoties. Dat zorgt voor een sterke band met het verhaal en verhoogt de betrokkenheid als lezer.

De karakters zijn bovendien stuk voor stuk goed uitgewerkt en erg divers. Of je nu zelf ouder bent of niet, er is altijd wel iemand in het verhaal met wie je je kunt identificeren. Wat mij persoonlijk het meest raakte, was een onderliggende boodschap: vertrouw op je intuïtie. Zeker als moeder voel je vaak feilloos aan wanneer er iets niet klopt en dat gevoel mag je nooit negeren.

Kortom: een meeslepende, psychologische thriller die je tot de laatste pagina op het verkeerde been blijft zetten. Een echte aanrader voor liefhebbers van spannende boeken met een sterke emotionele laag.

Meer recensies van LezenmetJessica