Advertentie

CARPA 3521 is een uitdagende serie puzzels op internet waar sollicitanten mee aangetrokken worden. Samen met vele anderen gaat ook Geus Versluijs met deze puzzels aan de slag. Al snel wordt duidelijk dat het geen gewone puzzels zijn. Geus verdwijnt en zus Anja en vriend Quint gaan op onderzoek uit. Dan blijkt dat het om een hack poging gaat en dat er heel veel op het spel staat.
De cover met de ogen samen en het zwart beloven een spannend, mysterieus verhaal. De binaire getallen lijken (zeker samen met de tekst 'Het begint als een spel...') te verwijzen naar computers en raadsels.

Dit komt al snel tot uiting in het boek. Je maakt kennis met Geus, de 19-jarige computernerd. Hij komt in aanraking met CARPA 3521 en slaat flink aan het puzzelen. Tijdens één van de door hem bezochte spelavonden komt Quint in beeld, een superintelligente, excentrieke man met autistische trekjes. Ook Quint gaat aan de slag met de puzzels, die hem leiden naar verschillende plaatsen in Nederland, waar hij aanwijzingen vindt voor het volgende deel van de puzzel. Later sluit ook Anja, de zus van Geus, aan bij de spelavonden. Wanneer Geus verdwijnt gaan Anja en Quint samen op zoek naar hem. Al snel blijkt dat niet alleen Geus, maar heel Nederland gered moet worden.

Het verhaal is opgebouwd uit vrij korte hoofdstukken. Het is best opletten, want binnen de hoofdstukken vindt constant perspectiefwisseling plaats. De auteur heeft hier een creatieve oplossing voor gevonden met een persoonsgebonden symbool dat voor elke wisseling wordt getoond. Hierdoor leest het boek toch lekker vlot door.

Het meest aantrekkelijke aan dit verhaal is dat het zich in Nederland afspeelt en een heel belangrijk en realistisch thema voor Nederland aan de kaak stelt: de waterhuishouding. Als lezer vraag je je af of het scenario misschien niet heel realistisch kan zijn of worden. Hoe goed zit beveiliging van de waterwerken in elkaar en wat als mensen kwade bedoelingen zouden krijgen?

Het CARPA complot is een makkelijk leesbaar, spannend verhaal om zeker nog eens aan terug te denken.

(Wie meer over de auteur wil weten kan terecht op http://www.dekleinekoning.nl/hvdh . Hier vind je behalve meer informatie over Heleen van den Hoven en over het boek, ook de puzzels uit het boek. Een leuke aanvulling.)

Reacties op: Een makkelijk leesbaar, spannend verhaal

63
Het Carpa Complot - Heleen van den Hoven
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker