Advertentie

Vivian krijgt een brief van Angela met de vraag: Wat heb jij voor mij vader betekend?

De cover van het boek ziet er prachtig uit. Mooie kleuren, de (showbizz) veren en de verdikte letters van de titel stralen luxe uit. Dat belooft wat moois!

In het eerste deel van het verhaal vertelt Vivian hoe het haar vergaat bij tante Peg in New York, waar ze na slechte resultaten op school, door haar ouders naartoe is gestuurd. Daar komt ze terecht in een vrij en wild wereldje van uitgaan, drinken en mannen. In dit deel van het boek gebeurt niet zoveel, je wordt vooral meegenomen in het losbollige leven van Vivian. De schrijfstijl is toegankelijk, het is net alsof Vivian jou als lezer over haar leven zit te vertellen. Hierdoor wil je doorgaan met het boek, weten wat er volgt. Dan volgt er een ingrijpende gebeurtenis en grijpt Walter, de broer van Vivian in:

“Vie, buiten is de echte wereld. Op een gegeven moment moet je de ballonnen en slingers opbergen.”

Hierna krijgt het boek meer diepgang, het laatste deel is het sterkst. Had de auteur het eerste deel dan in moeten korten? Wat mij betreft niet. Het eerste deel was oppervlakkig en veel van hetzelfde. Maar ook goed geschreven, met humor en een zeer beeldend, leuk verhaal.

Al met al een prima boek, met plezier gelezen.

Reacties op: Stad van meisjes

181
Stad van meisjes - Elizabeth Gilbert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker