Advertentie

Vriend, vertrouweling of vijand?
Rémi is een beetje een zielige jongen, zijn ouders merken zijn bestaan nauwelijks op, geen vrienden en op school wordt hij gepest. Rémi is anders, het buitenbeentje, niet goed genoeg.

Op een gegeven moment merkt Rémi dat er iets niet klopt, het lijkt wel of hij gevolgd wordt en zijn ouders en grote zus Roos lijken wel een geheim voor hem te hebben. Rémi gaat op zoek naar antwoorden en dan wordt ineens alles anders. Zijn ouders en Roos gaan dood door een ontploffing van hun huis. En Rémi bevindt zich in een vreemde omgeving, niet meer op de aarde zoals hij die kent. Deze nieuwe omgeving heet het Creodroom en is een futuristische wereld vol met hoogstaande technologische snufjes en uitvindingen.

Rémi gaat naar school en heeft echte vrienden, hier is hij wel goed in dingen. Het Creodroom lijkt het paradijs en even dompelt Rémi zich onder in deze ervaringen, tot ook hier dingen gebeuren die hem achterdochtig maken. Rémi kan niet langer ontkennen dat de dood van zijn ouders niet klopt en hoe zit het met dat geheim van zijn ouders. Een nieuwe zoektocht start, dit keer met vrienden, hoewel….Remi weet al gauw niet meer wie vriend is en wie vijand, wie kan hij vertrouwen? 

Het boek zuigt je direct mee, vanaf het eerste moment is het spannend en meeslepend. De vertelstijl is levendig, vol mooie beschrijvingen, erg beeldend maar ook vol gevoel. Je ziet het voor je, je ruikt het, proeft het (krijgt er trek van), voelt het.

De personages zijn diep en gelaagd, met goede en slechte eigenschappen. Je leert hen echt kennen en je sluit ze daardoor in je hart (de ene meer dan de ander natuurlijk).

Het is leuk om te lezen over alle futuristische mogelijkheden en je af te vragen hoe jij dat zou vinden.

Het boek is super spannend en kent veel actie. Er zitten ook veel grappige dingetjes in. Maar zet je ook tot nadenken, over vriendschap, goed en kwaad, wat iemand tot zijn daden laat komen, de ethiek van technologische ontwikkelingen en uitvindingen.

Hoewel het actiedeel van het verhaal ook leuk zou zijn voor kinderen vanaf ca 9 jaar, maakt de diepgang en thematiek van dit boek het wel tot een young adult, op zijn minst middelbare school. Of voor alle leeftijden erboven.

Dit boek is meeslepend, spannend van begin tot eind en spreekt tot de verbeelding en geeft stof tot nadenken.

5 sterren, ik kan bijna niet wachten tot deel 2 uit de Remi-serie verschijnt in oktober 2019: Black-out.

Reacties op: Vriend, vertrouweling of vijand?

52
Upgrade - Lara Reims
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker