Advertentie

Kim en Martijn hebben afgesproken dat ze elkaar weer zullen ontmoeten in Kamer 305 van het hotel dat hun vaste plek geworden is. Zij gaan al enige tijd intiem met elkaar om, ondanks dat Kim getrouwd is met Simon en Martijn met Judith. Beide huwelijken zijn niet bepaald goed te noemen en dat is ook de reden waarom Kim en Martijn bij elkaar hun heil gezocht hebben.
Als Kim de kamer binnenkomt, ligt daar een dode vrouw. Helemaal in paniek neemt zij een onbegrijpelijke beslissing. Zij wil het Martijn vertellen, maar dat lukt haar niet. Het lijkt dat Martijn te veel bezig met andere zaken. Dan ziet zij Martijn op tv. Zijn vrouw wordt vermist en hij doet een oproep om informatie.
Het blijft niet bij deze moord, maar wat hebben de moorden met elkaar te maken?
Enige tijd later neemt Eva contact met Kim en Martijn op om hen te spreken over een moord, die sterkt lijkt op de moord op haar vader. Na zijn dood hebben drie mensen organen van hem gekregen. Gaf hij daarmee ook zijn karakter door?
Als zij gezamenlijk tot een bijzondere ontdekking komen, heeft dit grote gevolgen voor hen.

Het verhaal wordt vanuit de perspectieven van Kim, Martijn en Eva verteld, met tussendoor een onbekend persoon die de dader blijkt te zijn. Door het wisselen van perspectief merk je dat de personen soms verschillend naar gebeurtenissen kijken, maar door het samenvoegen van hun verhalen krijg je als lezer een compleet beeld.
De hoofdstukken zijn kort en vertellen nagenoeg chronologisch het verhaal.

Kamer 305 is misschien niet de spannendste thriller, maar blijft door de verschillende verhaallijnen, die steeds meer met elkaar verweven raken, toch steeds boeien en als lezer wil je weten hoe het verder gaat. Of Yvonne Franssen er een bedoeling mee heeft vrij traag te starten, is niet duidelijk. Dat de snelheid toeneemt in de loop van het boek maakt dat je steeds meer in het verhaal gezogen wordt.
Al snel wordt duidelijk wie de dader is. De ongewone ontknoping waarin de motieven van de dader duidelijk worden, zal ook voor de doorgewinterde thrillerlezer als een verrassing komen.
In het hele boek kan je de liefde voor taal van Yvonne Franssen voelen, elk woord is raak en heeft zijn functie. De emoties zijn goed beschreven en de dialogen heel natuurlijk. De karakters zijn voldoende uitgediept en op een bepaald moment wordt erg goed duidelijk dat mensen zich in diverse situaties heel verschillend kunnen voordoen.

Yvonne Franssen (26 januari 1969, Tegelen) is een Nederlands columnist en thrillerauteur. Zij won verscheidene prijzen met haar verhalen en publicaties.
Haar eerste thriller “Talio” verscheen in 2011, gevolgd door “De genius” (2012). In 2013 schreef ze ter gelegenheid van de Limburgse Avond van het Spannende Boek de minithriller “Mysterie aan de Maas”. In 2017 verscheen haar versjesbundel “#omazegt” In 2018 volgde de vierde thriller “Schaduwen” en “Kamer 305” verscheen in 2019.

Reacties op: Geeft een orgaandonor zijn karakter door

140
Kamer 305 - Yvonne Franssen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,95 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker