Advertentie

Rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra van de Hoornse politie moeten naar een man wiens onderbenen op een nacht zijn geamputeerd. Hij kan zich niets herinneren en heeft ook niets gemerkt. Snel blijkt dat hij niet de eerste is die op een ochtend wakker werd met geamputeerde onderbenen. Sanne en Luca moeten zoeken naar de dader, zijn motief en eventuele overeenkomsten tussen de slachtoffers. En dat voor er meer slachtoffers vallen.

Sanne heeft een relatie met Will de Jager, die fysiotherapeut en paragnost is. In 2004 overleed zijn vrouw Elize en men ging uit van zelfdoding, al is Will er altijd vanuit gegaan dat er iets anders aan de hand moet zijn geweest. Als Sanne op verzoek van Will onderzoek doet naar de dood van Elize komt de schokkende waarheid aan het licht.
Will heeft een zus, Ilona, en een broer, Nolan. Nolan is betrokken geweest bij een ernstig ongeval in Amsterdam, waarbij zijn vrouw en kinderen zijn omgekomen en hijzelf verlamd is geraakt. Sinds de dood van Elize heeft Will geen contact meer met Nolan. Als in het onderzoek naar de amputaties naar voren komt dat alle slachtoffers op de een of andere manier bij het ongeluk betrokken zijn geweest waar Nolan zijn gezin verloor, gaan Sanne en Will naar hem toe. Nolan wil eerst niets met Will te maken hebben, maar uiteindelijk vertelt hij wat hij weet. Plotseling is Nolan verdwenen.
Luca en Sanne krijgen ook te maken met een andere zaak, namelijk de gruwelijke moord op een 39-jarige vrouw.
Will draagt een groot geheim met zich mee dat hij opgeschreven heeft in een geheim dagboek. Als Sanne per ongeluk dit dagboek vindt, neemt zij Will kwalijk wat hij gedaan heeft en dat hij het haar niet verteld heeft. Nu zij het weet, voelt zij zich medeverantwoordelijk. Kan hun relatie dit aan?
Aan het eind van “Verzwegen trauma” komen de verschillende verhaallijnen samen en zie je het verband.

Melissa heeft een vlotte en pakkende schrijfstijl en de fragmenten van het dagboek van Will zijn aangrijpend en filmisch beschreven. De karakters van de hoofdpersonen worden goed uitgediept en de beweegredenen van de dader worden op zo’n manier beschreven dat je hem haast gelijk gaat geven. Vooral van Sanne zijn de emoties en twijfel voelbaar en nergens is gebrek aan spanning.

“Verzwegen trauma” is de zesde thriller in de VT-serie en is op zich als zelfstandige thriller te lezen. Toch mis je regelmatig achtergrondinformatie als je de voorgaande boeken niet gelezen hebt en het is dan ook aan te raden de boeken op volgorde te lezen.

Melissa Skaye ( 4 april 1972, Amsterdam) is auteur van de fantasyreeks Jeremy Jago en de VT-thrillerreeks (Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst, Verknipte tegenstander en Verzwegen trauma) met de rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. De thriller “Meedogenloos” schreef zij samen met J. Sharpe en ook heeft zij in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd.

Reacties op: Het verleden laat van zich horen

38
Verzwegen trauma - Melissa Skaye
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,00 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker