Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Niet voor elk kind is een leven met twee ouders in een “normaal” huis vanzelfsprekend. Angel woont samen met haar moeder in een flat in een buurt die zijn beste tijd heeft gehad. Haar moeder werkt als danseres in een club en is vaker niet thuis dan wel. Angel gaat naar school en maakt het beste van haar leven voor zover dat mogelijk is. Als er een nieuw meisje in de buurt komt wonen, Kayleigh, worden ze vriendinnen. Ook Kayleigh heeft het niet makkelijk, haar moeder is overleden en ze woont samen met haar vader die handelt in vuurwerk.

Het boek is opgedeeld in drie delen waarin Angel resp. 11, 13 en 15 jaar oud is en neemt de lezer mee naar een klein deel van haar leven. De schrijver weet de ontwikkeling van een jong meisje goed uit te werken en de periodes die worden beschreven zijn voldoende om een goed beeld te krijgen van het leven dat ze leiden. De moeder van Angel is nog erg jong en gedraagt zich niet altijd even verantwoordelijk, maar samen komen ze er wel. Angel is pittig en heeft haar eigen mening, wat haar ook in problemen brengt.
De vriendschap die zich tussen Angel en Kayleigh ontwikkelt is bijzonder. Ze zien elkaar niet constant. Kayleigh verhuisd en wordt erg snel zelfstandig en volwassen door de situatie waarin ze zich bevindt. Angel raakt in de war met haar gevoelens die ze krijgt voor Kayleigh.

Het verhaal is zorgvuldig opgebouwd, ondanks de tijdsprongen en is geloofwaardig. De schrijfstijl is toegankelijk, het leest vlot en zonder teveel woorden is alles duidelijk. De omgeving, de flats en de andere plaatsen zijn goed te visualiseren en zorgen voor een goed beeld van de leefsituatie van de twee meisjes.

Dramaqueen laat het leven zien van een pubermeisjes in ontwikkeling in ongewone omstandigheden. Het is ook een verhaal van ‘making the best of a bad situation’ en sluit af met een happy end.

Reacties op: Het leven van een pubermeisje in ontwikkeling

70
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker