Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Via Netgalley kon ik het Engelse ebook van Iris Chacon lezen. Ze is een Amerikaanse schrijfster van boeken met mysterie en romantiek. Voor ze ging schrijven was ze musicus, bibliothecaresse en lerares.

In Finding Miranda gaat het over Miranda die altijd over het hoofd wordt gezien. Ze heeft er mee leren leven. Van Maine verhuisd ze naar een klein dorpje tussen de bossen Minokee. Haar tante Phyllis had er een huisje en dat is nu van Miranda. Tante Phyllis werkte ook in de bieb en dat baantje is nu ook van Miranda.

Haar achterbuurman is Shepard met zijn hond Dave. Hij is ‘s nachts DJ bij een lokaal radiostation, waar hij alle ruimte heeft om zijn ideeën over corrupte gasten te ventileren. Dat dat niet wordt gewaardeerd blijkt uit een aantal aanslagen op zijn leven. En laat het nu net Shepard zijn die Miranda als enige wel ziet staan, waardoor ook zijn in de problemen komt.

Finding Miranda is een grappig verhaal, er zit veel humor in de dialogen. Het verhaal gaat niet zo heel snel, maar als lezer leer je zowel Miranda als Shepard goed kennen. Een explosieve gebeurtenis zorgt voor een grimmige twist en zet het plaatsje Minokee even op z’n kop. De dialogen zijn bij een aantal personages geschreven in spreektaal. Zo heeft miss Martha echt een dialect en zijn de dialogen van de Italiaanse Pietro heel leuk om in je hoofd naar te luisteren, met een onvervalst Italiaans accent.

Het is een eerste deel van de Minokee murders book serie en was winnaar van de Indie book award inde categorie mysterie. Het is plezierig om te lezen en de combinatie van romantiek, humor en een thrillerelement pakt goed uit.

Reacties op: Mysterie thriller met romantiek en humor

1
Finding Miranda - Iris Chacon
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker