Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Schrijfster Marianne Swinkels (1976) debuteert met haar thriller Wrede onschuld. Dat wat begon als een idee voor een kort verhaal werd de basis voor dit boek.

In Wrede onschuld maken we kennis met Marijke. Ze is getrouwd met patholoog-anatoom Tim en samen wonen ze in een prachtige vrijstaande woning met een grote tuin aan de rand van een bos. Ze hebben het goed, maar Marianne heeft een groot geheim achtergehouden voor haar man. Eens zal ze dat toch moeten vertellen.

Marijke rijdt dagelijks heen en weer tussen haar huis en de grote stad waar ze werkt als juf. Als ze een nieuw meisje in de klas krijgt blijkt de moeder om onduidelijke redenen erg boos en negatief naar haar toe, terwijl de dochter het gelijk erg naar haar zin heeft en haar als juf graag mag. Het is iets wat blijft knagen, want wat zit daarachter?

Dan volgt er een aanslag in de tuin bij het huis en Marijke en Tim moeten beiden naar het ziekenhuis. De media wordt gek en bivakkeert bij het huis. Marijke heeft veel steun aan haar moeder en beste vriendin Linda. Maar als voor de recherche alle sporen doodlopen en ook Linda wordt aangevallen blijkt er toch meer aan de hand dan in eerste instantie werd gedacht.

Wrede onschuld is geen dikke thriller, maar de spanning in het boek wordt zorgvuldig opgebouwd en de ontknoping is verrassend. Marijke als personage wordt goed uitgewerkt, maar de andere personages blijven wat oppervlakkiger waardoor het moeilijk is om ze te begrijpen. Er worden enkele personages opgevoerd in het verhaal die eigenlijk niets toevoegen en aan het einde blijven er toch een paar vragen open wat jammer is, maar het hindert het verhaal niet. Het boek is goed geschreven en de dialogen zijn realistisch en passen goed in het verhaal. Het feit dat Marijke een ‘gave’ heeft, is gedurende het boek niet echt zichtbaar en wordt enkel een paar keer genoemd, maar blijkt op het einde toch van groot belang en sluit het verhaal mooi af. Het boek is zorgvuldig geredigeerd en dat zorgt voor een selfpub boek van hoge kwaliteit.

Wrede onschuld is een verrassend en boeiend debuut en eigenlijk is het jammer dat het niet dikker is.

Reacties op: Verrassend debuut

12
Wrede onschuld - Marianne Swinkels
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker