Advertentie

Harry Hole is terug. In dit twaalfde deel is hij weer helemaal terug bij af. Het einde van zijn relatie met Rakel zorgt ervoor dat hij weer teruggrijpt naar de grote hoeveelheden whiskey, waardoor er gaten in zijn geheugen ontstaan. Hij heeft zijn oude baan bij de politie weer terug, maar mag alleen nog maar cold cases oplossen.
Wanneer hij de liefde van zijn leven verliest doordat Rakel vermoord wordt aangetroffen, is Harry ervan overtuigd dat zijn oude vijand, seriemoordenaar en verkrachter Svein Finne, die net vrij is na 10 jaar vastgezeten te hebben, achter de moord op zijn vrouw zit.
Omdat hij als ex-man een mogelijke verdachte is mag hij zich niet bemoeien met het onderzoek van de politie, maar uiteraard laat Harry het hier niet bij zitten en begint zijn eigen onderzoek, vooral wanneer hij erachter komt dat hij besmeurd is met bloed, wanneer hij wakker wordt na weer eens een nacht teveel gedronken te hebben. Omdat hij vreest dat zijn stiefzoon Oleg wellicht ook gevaar loopt, is Harry bereid om alles op alles te zetten om voorgoed met Svein Finne af te rekenen.
Maar is Svein Finne werkelijk de moordenaar? Of is er meer aan de hand?

Wederom een briljant geschreven thriller! De personages zijn goed uitgeschreven, het is een vlijmscherp verhaal en je zit bijna op het puntje van je stoel te lezen hoe dit verhaal gaat aflopen.

Reacties op: Het mes

348
Het mes - Jo Nesbø
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker