Advertentie

Ik kreeg ‘De Verminkte Koning’ bij de Hebban-winactie in de zomer, maar doordat er ineens een hele stapel gereserveerde boeken van de bibliotheek binnenkwam, duurde het even voor ik eraan toekwam. En toen het eindelijk zover was, viel het een beetje tegen...
‘De Verminkte Koning’ gaat over Nikolai uit Grisha-triologie en Nina uit de Kraaien-duologie. Nikolai moet zijn land bijeenhouden en tegelijkertijd vechten tegen de demon die in hem leeft. Nina is op een missie om zoveel mogelijk Grisha uit de handen van hun vijanden te redden. De verhaallijnen lopen naast elkaar en raken elkaar nauwelijks.
Het eerste hoofdstuk begint goed: een beetje sprookjesachtig en met een verrassende wending. Maar daarna vlakt het verhaal wat af en wordt het trager. Leigh Bardugo schetst vooral de wereld rondom Nikola en Nina. De personages blijven aan de oppervlakkige, eendimensionale kant. Gelukkig verandert dat in het tweede deel van het boek, als Nikolai op reis gaat en Nina een jonge Grisha met de naam Hanna ontmoet. De personages worden boeiender en realistischer, het verhaal spannender en daardoor word je ook meer het verhaal ingetrokken. Hierdoor heb ik uiteindelijk ‘De verminkte koning’ toch met plezier gelezen.

Reacties op: Traag begin met spannend eind

26
De verminkte koning - Leigh Bardugo
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker