Advertentie

Waar de titel lijkt te wijzen op Achilles als hoofdpersoon draait het verhaal om de liefde tussen Patroclus en Achilles. Achilles' leven staat in het teken van de voorspelling dat hij de sterkste held gaat worden.Als kind van de Griekse koning Peleus en de Griekse godin Thetis. God kan hij niet worden tot verdriet van zijn moeder, waar ze tegen wil en dank toch op blijft hopen. Patroclus is de verstoten zoon van een Griekse koning. Patroclus wordt opgenomen in het huis van Peleus en leert daar Achilles kennen.
Hij wordt de metgezel van Achilles en later zijn grote liefde. Hun weg van kind naar volwassenheid wordt door Miller met veel liefde beschreven. Het heldenverhaal wordt daardoor menselijk, zeker omdat Patroclus het verhaal vertelt. Achilles wordt een mens van vlees en bloed met tekortkomingen. Hij is ijdel en loopt over van zelfvertrouwen. Hij weet dat hij kan blijven leven als hij Hector, prins van Troje niet dood. Hij tart zijn noodlot. De goden kunnen dat uiteraard niet accepteren.
Naast de liefde tussen Patroclus en Achilles gaat het boek ook over de benauwende liefde tussen Achilles en zijn moeder. Het is knap hoe Madeline Miller aan het bekende heldenverhaal zoveel nieuwe elementen heeft toegevoegd en dat het overkomt alsof het zo gebeurd is. Een absolute aanrader om te lezen, een verdiende 4 sterren.

Reacties op: Ook helden worden verliefd.

42
The song of Achilles - Madeline Miller
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker