Advertentie

Deel zes uit de serie van De Zeven zussen en je hoopt bij ieder boek van de serie dat het niveau minimaal hetzelfde blijft. Het zal niet de eerste serie zijn waarbij latere delen zwakker worden.
In dit boek staat Electra centraal, de jongste zus, die niet makkelijk in de omgang is, zoals uit de eerdere boeken is gebleken. Electra is vermaard fotomodel en is verslaafd aan drugs en alcohol. Met de brief van Pa Salt over haar afkomst heeft ze niks gedaan en ze weet ook niet waar de brief is. Zij gaat niet op zoek naar het verleden, het verleden komt naar haar. Daar wijkt het boek al af van de eerdere delen en dat is zeker verfrissend.
Een deel van Electra’s verleden ligt in Kenia in de jaren dertig van de vorige eeuw. Riley maakt het koloniale leven niet romantischer dan het is. Hoe de zwarte Stella in het leven van de witte Cecily komt is wel wat gekunsteld, maar het komt toch overtuigend over.
Waar in de andere delen een kunstvorm centraal staat is dat hier niet het geval. Dit boek behandelt meer actuele onderwerpen als discriminatie. Het komt de serie ten goede dat Riley in staat is om in de verschillende delen mee te groeien met haar onderwerp en vaste patronen durft los te laten.
In dit boek wordt ook meer duidelijkheid gegeven over Pa Salt, het wachten is op deel zeven, waarin alle draadjes samen moeten komen bij de vondst van de onbekende zevende zus.
The Sun Sister biedt weer veel leesplezier en is de 4 sterren meer dan waard. Nog een deel te gaan en dan komt er eindelijk antwoord op alle vragen.

Reacties op: Riley groeit mee met haar serie

6
The sun sister - Lucinda Riley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker