Advertentie

Camden Daniels had gezworen nooit meer terug te keren naar het kleine toeristenstadje Alba, in de bergen van Colorado. Toen hij zijn jongere broer Sullivan 6 jaar geleden verloor op het slagveld in Afghanistan, gaf hij zichzelf daar de schuld van. Maar ook de inwoners van Alba hebben hem die gebeurtenis - en andere foute keuzes in het verleden - nooit vergeven. Nu komt hij toch naar huis, omdat zijn vader begint te dementeren en zijn broer Xander de zorg in zijn eentje niet meer aankan. Camden wil helpen, ondanks dat hij vervreemd is geraakt van zijn familie. In Alba woont ook Willow, de vriendin van Sullivan en zijn jeugdvriendin. Zij heeft met veel moeite haar leven weer opgebouwd. Hoe zal zij reageren wanneer Camden ineens weer voor haar staat?

Het verhaal heeft een rustige opbouw en wordt wisselend verteld vanuit de perspectieven van Camden en Willow. Direct in het begin van het boek wordt duidelijk hoe ernstig de situatie rondom de vader van Camden geworden is, maar verder kabbelt het verhaal een beetje. Verschillende verhaallijnen worden opgezet, die wel voor diepgang en ontwikkeling van de personages zorgen, maar pas ongeveer op de helft van het boek komt er wat meer tempo in het verhaal en begin je voorzichtig antwoorden op verschillende vragen te krijgen.

Waar het in vorige boeken van Rebecca Yarros vooral draaide om een (romantische) relatie, speelt dat in ‘De kleur van Colorado’ veel meer op de achtergrond. Het gaat voornamelijk over gespannen familiebanden, moeilijke (medische) beslissingen waardoor conflicten ontstaan, schaamte, schuldgevoelens, verlies, verdriet, onbegrip en hoop. Hoewel Rebecca Yarros er ook nu weer in is geslaagd om gevoelens goed over te brengen, raakte dit boek me emotioneel iets minder dan bijvoorbeeld ‘De laatste brief’. Je blijft je lange tijd vooral afvragen wat er nu precies in het verleden is gebeurd, waardoor Camden zo gevormd is, en tegen het einde volgen wat verrassende onthullingen, wat voor een sterk en ontroerend slot zorgt. Hou je van een langzaam opgebouwde roman met diepgang, waarin emotionele onderwerpen een hoofdrol spelen? Dan is dit boek zeker een aanrader!

3.5-4⭐️

Reacties op: Mooie, emotionele roman

75
De kleur van Colorado - Rebecca Yarros
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners