Advertentie
    Merel Kuitert Hebban Recensent

Johan Lubbers beschrijft zichzelf als een 31-jarige Amsterdammer met een liefde voor games en fantasy. In 2018 kwam zijn debuut 'De Komeet - Doktoren van de Staat' uit, en onlangs verscheen zijn tweede boek: 'Vergane Glorie', een boek dat zich afspeelt in de tijd van de jagers en verzamelaars en dat draait om Anya, de dochter van de stamleider, die visioenen krijgt van haar voorouder Gaaron.

Er komen verschillende thema's aan bod in dit historische fantasy-verhaal. Zo speelt religie een grote rol in de verschillende stammen: Zij hebben elk hun eigen goden die zij vereren en doen dit op hun eigen manier. Ook egoïsme en later altruïsme spelen een grote rol, op een manier die duidelijk wordt tijdens het lezen van het boek. Anya wordt hier zich langzaam bewust van naarmate zij haar visioenentocht voortzet.

De schrijfstijl is niet erg moeilijk, het loopt goed door, en tóch doet de vlotte schrijfstijl niet onder aan de worldbuilding die zo belangrijk is bij het neerzetten van een goed fantasyverhaal. De wereld wordt niet enorm uitgebreid en toch duidelijk beschreven, waardoor het niet lastig is je in te leven in de personages, de tijd en de ruimte waarin zij zich bevinden. Het plot blijft daarnaast erg dynamisch door de wisselingen van perspectieven tussen Anya, haar broer Harold, de man die aan haar beloofd is (Thomas) en de kannibaal Igor.

Al met al is Vergane Glorie een dynamisch, vlot en fantasierijk verhaal met een originele insteek. Hoewel er op het laatst nog wat losse eindjes zijn, is dit niet heel storend en voelt het verhaal 'af'.

Reacties op: Historische fantasy-YA met een originele instreek

3
Vergane glorie - Johan Lubbers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker