Advertentie

Mijntje en Jonas zitten in groep vier. Jonas is de buurjongen van Mijntje. Juf Henny vraagt de kinderen een spreekbeurt te houden over iets waar ze veel van weten. Het is de bedoeling dat ze samen met iemand anders voor de klas vertellen over een onderwerp dat ze samen gekozen hebben.
Alle andere kinderen hebben al een onderwerp bedacht en dat achter hun namen ingevuld op een lijst. Iedereen, behalve Jonas & Mijntje...

Het valt ook niet mee om samen iets te bedenken als je zo verschillend bent als Jonas & Mijntje. Maar de tijd dringt en er moet toch echt een onderwerp op dat lijstje komen. Jonas bedenkt dan iets heel merkwaardigs en Mijntje vertrouwt op zijn keuze.

Mijntje helpt Jonas iedere keer wanneer kinderen onaardig tegen hem doen omdat hij zoveel meer weet dan de anderen. Bovendien weet ze hem steeds gerust te stellen waardoor een zenuwtrekje minder wordt.

''t Is niks' is een leuk boekje voor kinderen uit de aanbevolen leeftijdsgroep om zelf te lezen.
Soms staat een woord vermeld dat ze misschien nog niet kennen, maar de betekenis daarvan wordt een paar zinnen verderop in het verhaal verklaard. Op deze manier leren de lezertjes spelenderwijs nieuwe woorden. De gedetailleerde tekeningen complementeren het verhaal.
Maar voorlezen is natuurlijk ook leuk om te doen.

Het hebben van respect voor elkaar is de rode draad in ''t Is niks'.
Er zijn geen twee mensen precies hetzelfde en dat is prima zo!
Bovendien is het geven van een compliment een kleine moeite.
Ik heb ''t Is niks' graag gelezen en waardeer het met vier vette sterren.

Reacties op: Er zijn geen twee mensen precies hetzelfde en dat is prima zo!

3
't Is niks - Sandra Kuipers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker