Advertentie

Ook dit vierde deel uit de serie 'Van klein tot groots' is een aanrader!

Frida Kahlo was een vrouw die vanaf haar jonge jaren veel te verwerken kreeg. Ze kreeg kinderverlamming toen ze zes jaar was en op haar achttiende jaar werd de bus waarin ze zat aangereden door een tram. Een stuk stalen leuning drong haar lichaam binnen door haar linkerzij en kwam er langs haar onderlijf weer uit. Haar ribben en bekken waren gebroken, haar slechte been was op elf plaatsen gebroken, ook haar ruggengraat was op diverse plaatsen gebroken en haar voet was verbrijzeld.

Na haar ongeluk moest ze maandenlang in bed blijven en om iets te doen te hebben begon ze haar eigen voeten na te tekenen. Op deze manier werd ze afgeleid van de pijn die ze had. Haar moeder hing spiegels op in haar slaapkamer en zo kon Frida zelfportretten maken.
Ze bleef ook schilderen toen ze wat opgeknapt was en was trots op haar werk. Ze trouwde tot twee keer toe met de beroemde kunstenaar Diego Rivera! Twee heel verschillende mensen die toch niet zonder elkaar konden. In haar werk liet ze zien hoe ze zich voelde.

Ze heeft veel geleerd van hetgeen haar overkomen is en ontwikkelde een aantal levenslessen zoals: "Niks is absoluut. Alles verandert, alles beweegt, alles draait, alles vliegt en gaat weg.' en 'Wees jezelf."
Ze trok zich niets aan van wat sociaal geaccepteerd was en deed haar eigen ding. Uiteindelijk werd haar werk wereldberoemd. Soms waren de onderwerpen niet naar de wens van anderen, maar ze volgde haar eigen ingevingen.

"Viva la vida!"
"Durf te leven!"

Dit sluit aan bij mijn eigen motto: "Carpe Diem" ("Pluk de dag.")
Deze tekst plaats ik vaak op mijn persoonlijke Facebookpagina: "Doe je eigen ding en geniet daar van!"

Ik heb enorm genoten van dit deel over 'Frida Kahlo' in de serie 'Van klein tot groots'.
De auteur laat hier Frida Kahlo zien als de unieke, sterke vrouw die ze was.

Reacties op: De auteur laat hier Frida Kahlo zien als de unieke, sterke vrouw die ze was

1
Van klein tot groots - Frida Kahlo - Maria Isabel Sánchez Vegara
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker