Advertentie
    Minca (My Winged Books) VIP Club

In dit denderende avontuur van Marvel strijden alle Avengers niet tegen elkaar, maar elk hun eigen strijd. Sommigen in hun eentje, anderen met een bondgenoot. Omdat de communicatie tussen alle leden plat ligt kunnen ze elkaar niet op de hoogte brengen van de levensbedreigende situaties waar ze zich in bevinden. Dus zonder enige echte backup trekken ze ieder op hun eigen manier ten strijde. Maar waarom komen al die dreigingen op hetzelfde moment en wat als ze iets met elkaar te maken hebben?

Na de eerste paar hoofdstukken waarin de perspectieven van verschillende Avengers in rap tempo elkaar afwisselden had het verhaal mij als lezer al in zijn greep. Eerdere Marvel boeken, uitgegeven door Luitingh Sijthoff bereikten deze meeslependheid van de lezer pas op een later moment, wat er bij dit boek voor zorgde dat het inlevingsvermogen hoger leek te liggen. Ondanks dat perspectiefwisselingen soms voor wat verwarring kunnen zorgen, was dat bij dit verhaal totaal niet het geval. Waarschijnlijk doordat elke Avenger zijn of haar eigen strijd had en juist door de afwisseling voor veel spanning en actie zorgde. De gevechten spatten van de bladzijdes en ieders krachten en kwaliteiten werden uitstekend in het verhaal naar voren gebracht. Nog nooit heeft een boek de realiteit en de personaliteiten van de bekende films zodanig na weten te bootsen in een boek. Elke handeling, gedachte en uitspraak komt perfect overeen met de personages zoals je die misschien uit de films kent.

Een ander voordeel van dit boek in vergelijking met de andere twee Marvel boeken van L.S. is dat er in dit boek even goed nog veel perspectiefwisselingen voor komen, maar deze zijn allemaal van de bekendste superhelden. Dus geen extra hoofdstukken geschreven vanuit iets minder belangrijke personages of slechteriken. Hierdoor leest het verhaal nog wat vlotter en lijkt het verhaal ook iets meer voorspelbaar. Toch wist de auteur er een onverwachte draai aan te geven door de perspectieven niet in dezelfde volgorde af te wisselen, maar meer willekeurig. Alle hoofdstukken bevatten hierdoor weer wat extra spanning en actie.

Zoals Marvel fans misschien wel gewend zullen zijn van de films en/of strips, gebeurt er veel en tegelijkertijd. Net een tikkeltje te veel waardoor het soms wat ongeloofwaardig overkomt, maar dat ongeloofwaardige element staat in dit verhaal centraal omdat zelfs de Avengers niet goed weten wat hun nu ineens allemaal overkomt. Maar de uiteindelijke ontknoping blijkt toch nog een verrassing te zijn wat de lezer al dan niet had verwacht van Marvel.

Reacties op: Avengers

2
Avengers - Iedereen wil de wereld overnemen - Abnett Dan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker