Advertentie
    Minca (My Winged Books) VIP Club

Het verhaal van Reed en Ella is niet geheel ten einde, maar de eerste drie delen van serie werden vanuit hun perspectieven geschreven. Eigenlijk volgde er een novella over Gideon, na deze drie, maar eerst bracht uitgeverij de Fontein deel 4 en 5 uit. Twee boeken vanuit de perspectieven van Easton en Hartley. De novella van Gideon staat als deel 3.5 beschreven, maar kan net zo goed na deel 5 gelezen worden. De tijdlijn klopt dan niet helemaal, omdat er wordt terug gegrepen op gebeurtenissen uit deel 2 en 3. Maar als je de serie niet zo maar vergeet, is dat geen enkel probleem. Gideon had enkele jaren terug een relatie met Savannah, voor wie hij veel van zijn familieproblemen geheimhield. Dit heeft hun relatie uiteindelijk gebroken, maar als hij Savannah na drie jaar weer tegen komt, is hij vastbesloten om haar weer voor zich terug te winnen. Maar Savannah heeft daar eigenlijk geen boodschap meer aan, toch?

Als het verhaal van Reed en Ella je aansprak en je heeft meegesleurd in de gestoorde maar intrigerende wereld van de Royals, dan wil je deze novella zeker niet missen. Het neemt je weer mee terug naar alle vreemde en geheimzinnige gebeurtenissen die plaatsvinden in de familiekring van deze hot boys. Gideon is de oudste en dat merk je regelmatig in het verhaal aan zijn manier van doen en de verantwoordelijkheden die hij neemt. Zijn gedachtegangen zijn meestal ook wat volwassener, maar als het aankomt op het aangaan van een relatie en afwegingen maken tussen eerlijkheid of veiligheid, dan lijkt hij soms wel nog jong. Maar dat is niet vreemd, als je je bedenkt in wat voor vreemde en afschuwelijke familie hij is opgegroeid. Iedere Royals zoon heeft wel zo zijn problemen en dit is één van de problemen van Gideon.

Zoals verwacht komen de andere Royals ook regelmatig aan bod in het verhaal, Reed en Easton wat meer dan de tweeling. Tevens komt Ella ook nog even aan het woord, ondanks de starre relatie tussen Gideon en haar. Hier wordt in de novella ook wat dieper op ingegaan en dat zorgt ervoor dat je meer begrip krijgt voor Gideon.
Verder verschilt het verhaal niet heel erg veel van de andere vijf boeken. Er heersen dezelfde problemen, bij dezelfde personages, het enige dat anders is, is het perspectief van waaruit je het verhaal leest. Het voegt hier en daar wel wat toe aan het verhaal, maar het lijkt soms het beste om dit verhaal redelijk los te zien van de rest van de boeken. Dit verhaal bevat wel dezelfde elementen, maar volgt toch net even een andere verhaallijn. Zeker als je over Savannah leest, merk je dat ze heel veel verschilt van Ella of Hartley en dat maakt het wel interessant.

Of het echt van grote meerwaarde is voor deze serie, is maar de vraag. Het is in elk geval fijn om weer even terug te kunnen duiken in de wereld van de Royals, al halen ze soms het bloed onder je nagels vandaan of laten ze je hart sneller kloppen.

Reacties op: Hartstocht

110
Hartstocht - Erin Watt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99
E-book prijsvergelijker