Advertentie
    Minca (My Winged Books) VIP Club

Aelin ondergaat en duister lot, de Faekoningin heeft haar gevangen genomen en probeert haar te breken om achter de locatie van de Wyrdsleutels te komen. Niemand weet waar ze haar heeft opgesloten, behalve Cairn, haar folteraar. Terwijl haar vrienden er alles aan willen doen om haar te vinden, wordt het hen niet makkelijk gemaakt. Ze moeten zelf ook vechten voor hun leven en tegelijkertijd voor dat van Aelin want als ze niet op tijd zijn…
Rowan blijft naar haar op zoek, maar Aelin kan hem via de metgezellenband niet laten zien waar ze zit, dus of ze opgeeft of blijft vechten is ook aan haarzelf. Terwijl alles langzaamaan ontpopt staan hen uiteindelijk grote verrassingen te wachten.

Het einde van ‘Rijk van Stormen’ was écht geen pretje en liet ons als lezers in afwachting van het vervolg. Geen wonder dat deze serie zo een hype is, dit is gewoon een perfect uitgewerkte fantasy serie! Omdat het alweer een jaar geleden was dat ik het voorgaande deel las, had ik verwacht dat ik er weer even in zou moeten komen, zoals bij de vorige delen. Nou, niet dus. Het verhaal trok me meteen weer mee. De enige momenten die eindeloos leken te duren waren die van Aelin, opgesloten en gemarteld. Niet normaal wat er allemaal gebeurd. Het was echt afschuwelijk en niet echt een pretje om te lezen. Gelukkig bleven sommige details ons bespaard, maar dat nam niet weg dat je telkens wel kon raden wat er allemaal met haar gebeurde. Als je er uiteindelijk achterkomt hoelang ze vast is gehouden, valt je de mond open. Heeft ze dat echt zo lang uit kunnen houden?

Verder volg je, net als in de andere boeken, verschillende verhaallijnen van hoofdpersonages die hun eigen strijd doormaken of moeten vechten voor een betere toekomst voor het koninkrijk. Dit waren zeker interessante dialogen en hoofdstukken om te lezen. Want iedereen komt voor een bepaalde keuze of een dilemma te staan en eigenlijk hebben ze elkaar nodig om een beslissing te nemen. Want als ze dat niet doen, brengen ze niet alleen zichzelf maar het hele koninkrijk in gevaar. Toch zijn er een aantal personages die het heft in eigen handen nemen. Van hen weet je als lezer vaak niet wat de bedoelingen zijn, dus blijft het erg spannend wat die persoon nu gaat doen. Natuurlijk heb je vermoedens, maar Sarah J. Maas weet je altijd te verrassen in haar boeken.

De manier waarop Aelin langzaamaan zichzelf verliest, maar dit niet aan anderen wilt laten zien, is erg realistisch uitgewerkt. Ze wilt natuurlijk niet als zwak of onkundig gezien worden, terwijl ze zich diep van binnen heel anders voelt. Maar ze móét doorzetten voor haar koninkrijk, om alle mensen te redden van het kwaad dat onderweg is. Ze krijgt niet veel tijd om te revalideren, lichamelijk of mentaal al heeft ze dat harder nodig dan ze denkt. Want als ze zonder krachten tegenover de vijand komt te staan, wat moet ze dan?

En dan… de uiteindelijke ontknoping van deze serie. Een langverwacht moment voor duizenden lezers over de hele wereld. Één woord: Wow! Nou had ik zelf iets heel anders verwacht, maar dit einde, dit was gewoon perfect en ik denk dat vele lezers de boeken nu met een gerust hart aan de kant kunnen leggen. Ik weet niet zeker of dit écht écht het laatste deel in de serie is, er is in elk geval nog niets bekend over een deel 8. Maar ja, je weet maar nooit.

Reacties op: Perfect uitgewerkte fantasy serie

140
Koninkrijk van as - Sarah J. Maas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 27,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker