Advertentie
    Minca (My Winged Books) VIP Club

Wanneer een man midden in de nacht het lichaam van een jonge vrouw op straat ziet liggen, besluit hij dat hij niet kan vertrekken zonder iets te doen. Hij besluit haar mee te nemen en voor haar te zorgen tot ze weer bij komt. Dan blijkt dat Djenna leidt aan geheugenverlies. Zonder identiteitskaart, smartphone of iets anders lijkt het onmogelijk om te achterhalen wie ze is en waar ze vandaan komt. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan en dan blijkt dat ze zelf gezocht wordt. Om redenen die ze nooit had kunnen bedenken. Samen met haar redder in nood, Luc die een dubbelleven leidt gaat ze verder op onderzoek uit. De twee tegenpolen ontdekken steeds meer geheimen van elkaar, waarvan sommige details liever in de doofpot gestopt hadden moeten worden. Als ze in contact kunnen komen met haar opdrachtgever zal dat tot antwoorden leiden, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht, want eigenlijk is niemand te vertrouwen.

Het verhaal start sterk, door gelijk een actieve en spannende scène te introduceren waarin duidelijk wordt dat er iets vreemds is gebeurd. De personages blijven enkele hoofdstukken vaag, maar dat verandert nadat je meer over elke persoon leest en te weten komt. De auteur bouwt het verhaal na de krachtige introductie langzaamaan op, waardoor je met redelijk toewijding dient te blijven lezen om de verschillende verhaallijnen goed te kunnen volgen. Wanneer het verhaal eenmaal op gang is gekomen is er geleidelijk aan een link te leggen tussen de verschillende personages.

Door de korte hoofdstukken, niet al te moeilijk taalgebruik en de onregelmatige perspectiefwisselingen zorgt de auteur ervoor dat de lezers geboeid blijven. Ondanks dat de verschillende personages af en toe voor wat verwarring zorgen, doordat enkele een dubbelleven leiden of onder verschillende namen bekend zijn, zit er een lekkere vaart in het verhaal. Hoofdstuk na hoofdstuk blijf je je als lezer afvragen wat de ontknoping van het verhaal zal zijn. Stukje bij beetje ontvang je wat informatie, hierdoor blijft het onderwerp van het verhaal voor de lezer nog voor bepaalde tijd een mysterie. Er zijn veel onbeantwoorde vragen en naarmate het verhaal vordert en je enkele antwoorden binnenhaalt, ontstaan er ook weer nieuwe vragen.

De tweede helft van het verhaal verloopt iets trager. Dit komt waarschijnlijk doordat er iets minder actie plaatsvindt en er meer op onderzoek uit wordt gegaan. Maar doordat je als lezer toch wil weten wat er nou eigenlijk speelt en gaande is, was het niet moeilijk om verder te lezen en de verhaallijn goed te kunnen blijven volgen. Soms wordt er iet wat te veel aandacht besteedt aan iets minder belangrijke zaken, maar dat kan ook geheel persoonlijk zijn. Hoe meer vragen er beantwoord worden, hoe duidelijker de vorm en de richting van het verhaal wordt.

De uiteindelijke ontknoping is niet geheel onverwachts, door de informatie die gaande het verhaal vrij gegeven wordt. Hierdoor is het einde redelijk voorspelbaar, maar toch weet de auteur nog een verrassende draai aan het eind te geven waardoor je toch nog even verrast wordt.

Reacties op: Intrigerende thriller

46
Verloren vrouw - Charles den Tex
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker