De cinnamon Bun boekwinkel

missp_her_books_read 29 november 2025
Dream Harbor is een gezellig stadje, met leuke winkels en lieve tot bemoeizuchtige inwoners.
Hazel weet er alles van, in haar boekwinkel hoort ze veel over alle gebeurtenissen en bewoners van het stadje. Als er plots opdrachten briefjes worden achtergelaten in boeken die voor haar zijn bestemd en betrekking hebben op romantiek en daten, weet ze even niet zo goed wat ze hier mee aan moet. Noah biedt zijn hulp aan, hij is erg gecharmeerd door Hazel, maar heeft nog nooit de kans gehad om dichter bij haar te komen en iets met haar af te spreken.
Maar is dat geen risico? Wie zegt dat ze iemand anders gaat kiezen als date en wie blijft die opdrachten in boeken steken?
Het 2de deel van de Dream Harbor reeks is een totaal ander verhaal in en rond het stadje. Het laat de boekenliefhebber genieten, daar de liefde en toewijding rond boeken ook erg centraal staat.
Het laat 2 mensen naar elkaar groeien, die anders de stap misschien niet zelf zouden hebben genomen. Het zet hun issues en voorzichtigheid mooi naar voor. Het dorps gemeenschap gevoel en de vrienden laten hun betrokkenheid op verschillende aspecten zien (goed en slecht) en hoe beide personages hier mee omgaan.
De originele opdrachten en de manier waarop een boek is uitgekozen om deze daar in weg te steken is een zeer leuk concept.
Laurie Gilmore schrijft in een vlotte hedendaagse stijl deze liefelijke feelgood.
Ze heeft haar personages erg mooi uitgewerkt en hen de tijd gegeven om naar elkaar toe te groeien. Hierdoor kwam het geloofwaardig over.
De verhaallijn is wel erg voorspelbaar, voor mij had er toch iets meer verrassingseffect in mogen verwerkt zijn.
De personages van deel één zie je ook regelmatig terugkomen, alsook andere die misschien later hun eigen verhaal krijgen. Het geeft juist dat dorpsgevoel mee, wat de lezer als erg fijn ervaart.
Laat de christmas Tree winkel zijn deuren maar snel open, zodat we kunnen ontdekken wie kerst niet meer alleen zal vieren!

3,5 ster

@missp_her_books_read

Meer recensies van missp_her_books_read

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.