Advertentie
    Onno van Rijen VIP Club

Livia en Adam zijn getrouwd nadat hun zoon Josh is geboren. Livia werd zwanger als 17-jarige tiener. Dit betekende voor haar ouders een dusdanige schande dat ze haar nooit meer wilden zien.
Nu Livia veertig jaar wordt, wil ze een groot feest houden, waarmee ze tevens haar bruiloft wil vieren, omdat ze nooit een trouwfeest heeft gehad. Iedereen zal aanwezig zijn behalve Livia’s ouders en hun 19-jarige dochter Marnie omdat deze in Hong Kong studeert. Hoewel Livia van Marnie houdt, is ze stiekem blij dat ze niet op het feest zal zijn, want ze heeft iets over Marnie ontdekt dat ze pas na het feest aan Adam wil vertellen. Ook Adam heeft een geheim dat hij niet aan Livia wil vertellen.

Het verhaal wordt afwisselend verteld Livia en Adam. Daarin worden de geheimen voor de lezer onthuld, alsook de dilemma’s waarmee Livia en Adam zitten. Moeten zij Livia’s feest verpesten door te vertellen wat er aan de hand is of stellen ze dit uit tot na het feest.

Het verhaal beslaat een dag en wordt afgesloten met een hoofdstuk een jaar later. Verteld wordt wat er op Livia’s feestdag gebeurt. Met flashbacks wordt inzicht gegeven in de achtergrond van Adam en Olivia, hun relatie en die met hun kinderen, Marnie en de 22-jarige Josh, die op het punt stage te gaan lopen bij een bedrijf in de Verenigde Staten.

De auteur is sterk in het oproepen van emotie, waardoor de lezer in het verhaal wordt meegesleept. Daarbij is er wel sprake van herhaling; de dilemma's van Adam en Livia worden uitgekauwd. Niettemin blijft het verhaal boeien. Livia wil het geheim rond haar dochter bewaren, hoe moeilijk dat ook is en Adam wil door de openbaring van zijn geheim het geluk van Livia op haar feestdag niet verstoren. De plot verloopt volgens verwachting. Een thriller thriller heeft doorgaans een plotwending in de ontknoping, maar deze ontbreekt.

Met The Dilemma heeft B.A. Paris een aangrijpend boek geschreven dat velen in één adem zullen uitlezen.

Reacties op: Meeslepend drama

1
The Dilemma - B.A. Paris
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker