Advertentie

De meeste stick-up blaadjes, waar ik op gekrabbeld heb tijdens het lezen van het ‘Hebban-leesclub’-boek Leven met een leugen, zijn volgeschreven met voorbeelden van zeer aansprekend taalgebruik van schrijfster Wendy Brokers. De scènes in haar nieuwste boek zijn vlot, realistisch en beeldend omschreven en de dialogen tussen de hoofdpersonen zijn sterk en geloofwaardig. Wendy is een ster in sterke metaforen én als bonus schrijft zij de intieme scènes ook nog eens anatomisch correct.

De tekst op de achterkant van het boek klinkt misschien cliché, maar dat is dit boek allerminst.
Jelle, briljant omschreven door Sofie als de man met betere ‘inpak-skills’ dan een geroutineerde Intertoys-verkoopster in de laatste dagen voor Sinterklaas, heeft een heerlijke manier van communiceren en draagt nog wat holbewoner-genen in zijn DNA. Sofie draagt echter liefdesverdriet én een groot geheim met zich mee en stribbelt flink tegen als Jelle weer in haar leven verschijnt. Lukt het de twee om uiteindelijk de liefde én de waarheid te laten zegevieren?

De opbouw van Leven met een leugen, het vervolg van Baguette met jam voor twee, is prachtig. Het boek, dat ook heel goed als ‘stand alone-boek’ kan worden gelezen, boeit vanaf het begin. De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en grote onderwerpen als rouw, eenzaamheid en trouw worden niet geschuwd. Opvallend knap is de manier waarop Wendy de grootste openbaringen op de vierkante meter laat plaatsvinden en de spanning daar zo lang, zo goed weet vast te houden. De feelgood-roman maakt hierdoor zelfs een uitstapje naar het New Adult-genre.

Dit boek met diepgang, humor en vol menselijkheid is een mooie vertaling van emoties en daardoor een absolute aanrader!
5 *****

Reacties op: Intens verhaal op de vierkante meter

122
Leven met een leugen - Wendy Brokers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker