Advertentie

Je moet je wel rot schamen als je betrapt wordt tijdens het begluren van naakt zwemmende meisjes. Des temeer als blijkt dat er ook nog foto’s van hen zijn gemaakt. Dat overkomt hulpsheriff Keith Dayton. Hij is degene die stond te gluren en werd betrapt door Logan Thibault. Die confrontatie komt Thibault later nog eens goed van pas.

Als marinier diende Thibault in het leger. Hij was in Irak gestationeerd toen hij op enig moment in de woestijn van Koeweit een foto vond met de afbeelding van een beeldschone vrouw. Hij bewaart de foto en is ervan overtuigd dat het zijn talisman is. Immers, vanaf dat moment lijkt het geluk hem toe te lachten. De foto beschermt hem tegen de gevaren die een oorlog eenmaal met zich meebrengt.

Na vier jaar in het korps bevelen te hebben opgevolgd, trekt de vrijheid Thibault aan. De afbeelding van de vrouw op de foto houdt Thibault bezig. Op enig moment neemt Thibault zich heilig voor om deze vrouw te vinden. Een aanwijzing op de foto wijst hem in de richting van Hampton. Daar zou hij de vrouw kunnen vinden. Met zijn hond Zeus gaat Thibault op pad richting Hampton.
In Hampton aangekomen toont Logan de foto in een café aan de daar aanwezige mannen. Logan wordt op dat moment niets wijzer.

Beth, zelf onderwijzeres, helpt haar grootmoeder Nana die een kennel heeft.
Beth is de ex van hulpsheriff Keith Clayton. Samen hebben zij een zoon Ben. Als Thibault bij de kennel komt, herkent hij Beth als de vrouw op de foto. Thibault solliciteert bij de kennel. Na een gesprek met Nana wordt hij aangenomen als hondenverzorger.

Logan raakt onder de indruk van Beth, of Elisabeth zoals hij haar is gaan noemen. Hij weet zeker dat zij een van de mooiste vrouwen is die hij ooit heeft gezien. Op een moment als er tussen hen enig vertrouwen ontstaat, vertelt Beth aan Logan over haar relatie met haar ex partner. Logan weet op dat moment niet dat met die ex, hulpsheriff Keith Clayton wordt bedoeld. Maar daar komt hij snel achter.
Logan doet Beth denken aan haar broer Drake. Drake was evenals Logan marinier en is in Irak gesneuveld. Beth vertelt aan Logan over een foto, die Drake van haar heeft genomen, naar Irak meegenomen heeft en daar is kwijt geraakt. Tijdens dat verhaal voelt Logan zich ongemakkelijk, maar vertelt niet dat hij die foto bij zich draagt.
Wanneer Clayton, die nog een appeltje met Logan te schillen heeft, Beth informeert over het bestaan van de foto, komt de vriendschap tussen Beth en Logan op scherp te staan.


DE GELUKKIGE, geschreven door NICHOLAS SPARKS, betreft een liefdesroman, vol intriges, zoetigheid en een vleugje spanning. Heerlijk om te lezen. Het verhaal pakt je vast en laat je niet meer los.

Reacties op: Zoet als honing.

7
De gelukkige (The Lucky One) - Nicholas Sparks
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker